Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osipa mu se "klan"

Real zakapario tri pojačanja: Ronaldo nikad ljući, Bayern im otima zvijezdu

Realu na ljeto istječe FIFA-ina kazna, a Florentino Perez i Zinedine Zidane pripremaju rekonstrukciju momčadi.

Predsjednik Reala Florentino Perez u tišini radi na rekonstrukciji „kraljevske momčadi“, koja će se dogoditi na ljeto, kada će Realu isteći FIFA-in kazna i kada će najvjerojatnije dovesti jednu ili dvije velike zvijezde, te još neke manje razvikane, ali perspektivne i potentne igrače.

Perez je navodno već dogovorio povratak Jesusa Valleja i Marcosa Llorentea s posudbi u Eintrachtu iz Frankfurta i Alavesa.
Već smo pisali da je 20-godišnji Vallejo ostavio odličan dojam u frankfurtskom prvoligašu i pod trenerskom palicom hrvatskog stručnjaka i bivšeg reprezentativca Nike Kovača.

Povratak Realovih talenata s posudbi, Marcelo dobiva konkurenciju

Vallejo je oduševio njemačku publiku i stručnjake, koji ga smatraju jednim od najboljih obrambenih igrača Bundeslige ove sezone. Slična je priča i s Llorenteom, 22-godišnjim veznjakom koji je strašno napredovao otkada je otišao na posudbu Alaves. Stoga ne čudi što ih Perez vraća pod okrilje Reala, gdje bi se trebali prometnuti u svjetske zvijezde. Kako spekuliraju španjolski mediji Perez je blizu dogovora s čelnicima Espanyola oko transfera Aarona Martina, 19-godišnjeg lijevog beka koji bi trebao biti prva alternativa Marcelu.

Zinedine Zidane ove sezone ima velikih problema na lijevom, ali ništa manjih ni na desnom boku, gdje Danilo trenutačno žesti i izluđuje estetski probirljivu madridski publiku. Kada je Marcelo ozlijeđen ili suspendiran, Francuz nema na raspolaganju pravu zamjenu za Brazilca. Osim toga, i kad je zdrav Marcelo nema dostojnu konkurenciju, kao ni Carvajal na desnom, pa ni podražaj da na svakoj utakmici pruži sve od sebe, a ne da „bira utakmice“ kako to često zna raditi. Marcelu je obrana nužno zlo, iako je deklarativno branič, ali kako je više-manje stalno u napadu, čini se da je zapravo krilo.

Osipa se portugalski klan, Ronaldo ostaje bez podrške

Fabio Coentrao daleko je od najboljih dana i jednostavno ne zadovoljava potrebe Reala, što znači da će na kraju sezone morati otići. To Cristianu Ronaldu, najvećoj zvijezdi Reala, navodno nije baš najbolje leglo, jer mu je Coentrao jedan od najboljih prijatelja i najveća podrška u teškim trenucima, kao što je trenutačno slučaj, jer se opet "zakačio" s madridskom publikom koja mu sve češće fićuka, a on to teško trpi i ne skriva da je ogorčen i ljutit.

Ronaldu se, eto, u najgorem mogućem trenutku osipa portugalska družina, na kraju sezone iz Reala odlazi i Pepe u Kinu, tako da će „portugalsko-brazilski klan“ izgubiti na snazi. Stoga Ronalda zagovara kod Pereza kupovinu nekih mladih portugalskih nada (Andre Silva, Gelson Martins...) kako bi ojačao poziciju u svlačionici, no vidjet ćemo što će od toga biti.

Perez se želi riješiti i Keylora Navasa te dovesti novog vratara, Davida De Geu ili Thibauta Courtoisa, koji se čini realnijom opcijom. No, čini se da se Kostarikanac neće samo tako lako predati. Navas želi da mu Real spusti otkupnu cijenu kako bi mogao dobiti veću plaću u novom klubu ili neće pristati na transfer, a to Realu nikako ne odgovara, jer mu se neće isplatiti imati na plaći tri skupa vratara.

Nakon Navasove odlične prošle sezone i cirkusa s propalom trampom s Manchester Unitedom, Perez mu je po dogovoru podigao plaću sa dva na četiri milijuna eura godišnje, no to je opet puno manje od De Geine plaće koji u Manchester Unitedu ima osam milijuna eura.

Bayern želi Jamesa Rodrigueza

Što se tiče ostalih zvjezdanih „pikova“, u ovom trenutku najizglednijim se čini dolazak Pierrea-Emericka Aubameyanga, napadača Borussije Dortmund i Gabona. Ljubav je obostrana, to nije nikakva tajna, međutim, pitanje je samo je li Real spreman dati Borussiji ono što Nijemci traže, a to je 80 milijuna eura.

Da bi doveo nove zvijezde, Real će morati nekoga i prodati. Proširila se glasina kako je Carlo Ancelotti zakucao na vrata Pereza i zatražio da mu prepusti Jamesa Rodrigueza. Talijan visoko cijeni Kolumbijca, koji je upravo u njegovoj eri stigao na Santiago Bernabeu. Perez i Ancelotti ostali su u dobrim odnosima, što nije nebitna stavka, no nogomet je prije svega posao i ostaje pitanje je li Bayern spreman isplatiti Realu koliko traži za Rodrigueza. Perez navodno i dalje ne odustaje od 60 milijuna eura, a to je svota koju će jako teško dobiti.

Neizvjesno je i što će biti s Karimom Benzemom i Alvarom Moratom. Benzema je na udaru navijača zbog loše forme, a Morata je nezadovoljan statusom, osjeća se prevarenim i navodno želi otići. Slična situacija je i s Iscom, koji također nije zadovoljan minutažom. Jasno je da su odlasci i dolasci novih igrača usko povezani pa je stoga i rasplet priče oko pojedinih igrača prilično neizvjestan.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider