Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fantastični niz

Real ruši Barcine rekorde: Ovo su 'nemoguće' brojke!

Real Madrid ima priliku večeras protiv PSG-a porušiti još neke rekorde u Ligi prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je po mnogim kriterijima je najveći klub na svijetu, službeno je izabran za najbolji klub 20. stoljeća. Zna se da Real drži mnoge rekorde, a među njima i najvažniji rekord u europskom klupskom nogometu - rekordnih je deset puta bio prvak Europe, no Real drži i manje važne rekorde.

Ibra u osvetničkoj misiji: Real mu nije ispunio najveću želju

Neke bi mogao poskidati večeras protiv PSG u 4. kolu Lige prvaka. Ako Real večeras pobijedi PSG, dvadeset i četvrti put će se plasirati u drugi krug Lige prvaka, što je stopostotni učinak, te će se jedanaesti put plasirati u osminu finala Lige prvaka dva kola prije kraja natjecanja po skupinama. Po tome je Real najuspješniji klub otkada se igra u formatu Lige prvaka. Sljedeća najbolja je Barcelona kojoj je to do sada pošlo za rukom osam puta, pa Bayern i Manchester United po pet puta.

Real nije izgubio utakmicu u skupinama Lige prvaka od 24. listopada 2012. i poraza u Dortmundu od 2:1. Od tada je 18 utakmica zaredom neporažen, čime je izjednačen s Barcelonom koja je bila neporažena 2009. do 2012., a ako i večeras ostane neporažen, Real će postaviti novi rekord. Štoviše, navedeni poraz od Borussije jedini mu je u posljednjih 36 utakmica u skupinama Lige prvaka.

Real je također u prilici prestići Barcelonu u najdužem nizu neporaženosti na domaćem terenu u skupinama Lige prvaka. Real nije izgubio 17 utakmica zaredom u Madridu od posljednjeg poraza koji se dogodio 21. listopada 2009. protiv Milana (2:3).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider