Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve oči na Ronaldu

Real probija bunker Atletica: Torres bolja opcija od Mandžukića?

Madridski gradski rivali Real i Atletico večeras na Santiago Bernabeuu igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa kralja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real će na rasprodanom i prema vremenskoj prognozi prohladnom Bernabeuu loviti Atleticovih 2:0 s Vicente Calderona. Ako nakon 90 minuta bude 2:0 za Real, igrat će se produžetak, a ako rezultat ostane nepromijenjen, pucat će se jedanaesterci.

Spektakl na Bernabeuu: Mandžukić opet neće igrati protiv Reala?

Čini se da će Atletico zaigrati bez Marija Mandžukića kojeg je uhvatila gripa, pa će Diego Simenone umjesto hrvatsko napadača priliku dati Fernandu Torresu. Neki španjolski analitičari smatraju kako je to možda i bolja opcija budući da će Atletico igrati na kontre, a Torres je ipak hitriji od Mandžukića.

Da će Ateltico igrati izrazito defenzivno sugerira i podatak kako će Raul Garcia najvjerojatnije dobiti prednost ispred Arde Turana. S druge strane, Real će krenuti s najjačim snagama, s time što će umjesto Casillasa na vrata Navas. Naravno, u glavnoj ulozi bit će „zlatni dečko“ iz Zuericha. Ako Real želi dalje, Cristiano Ronaldo morat će pružiti vrhunsku predstavu.

Nakon dva uzastopna poraza, Real se vratio na pobjedničku stazu protiv Espanyola, dok je Atletico poražen na Camp Nou u prošlom kolu Primere. Atletico je upisao tri uzastopne pobjede nad Realom (Superkup, prvenstvo, Kup kralja), no Carlo Ancelotti još nije doživio konačni poraz na klupi Reala u kup natjecanjima.

Prošle sezone je osvojio dva natjecanja po kup sustavu, Kup kralja i Ligu prvaka. Na putu do konačne nagrade u oba natjecanja srušio je upravo Atletico, u osimini Kupa kralja i finalu Lige prvaka.

Vjerojatne postave:

Real Madrid: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Isco, Kroos, James – Bale, Benzema, Ronaldo.

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Miranda, Godin, Siquera – Raul Garcia, Tiago, Mario, Koke – Griezmann, Torres (Mandžukić?).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider