Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može li se odbiti?

Real spreman na 'totalnu ludost': Ovo se zove 'perverzija'

Real Madrid navodno je spreman iskrcati za Neymara ukupno 400 milijuna eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Florentino Perez ne odustaje od Neymara, piše katalonski Sport, prema kojem je predsjednik Real Madrida donio odluku da na kraju sezone proda Cristiana Ronalda te umjesto njega dovede zvijezdu Barcelone. Ronaldo polako ulazi u finiš karijere, na pragu je 31. rođendana i posljednji mu je trenutak za još jedan lukrativan transfer. Ako Real želi zaraditi ozbiljan novac na Ronaldu, morat će ga prodati na ljeto, jer već sljedeće godine njegova cijena mogla bi biti drastično manja.

Puno toga sugerira da se primakao rastanak Ronalda i Reala. Portugalac u posljednje vrijeme igra i ponaša se kao da je na izlaznim vratima Santiago Bernabeua pa ne čudi što i njegov slavni sunarodnjak Paulo Futre smatra kako će na ljeto prijeći u Manchester United ili Paris SG.
U isto vrijeme Perez kuje plan o totalnoj rekonstrukciji momčadi s kojom bi Real bezbolno prebrodio FIFA-inu kaznu zabrane registracije novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka.

Neymar i Lewandowski glavne mete

Kako će izvršenje kazne najvjerojatnije biti prolongirano za sljedeću zimu, Real će smjeti kupovati igrače u ljetnom prijelaznom roku. Glavne Perezove mete su Neymar i napadač Bayerna Robert Lewnadowski. Brazilac bi trebao biti zamjena za Ronalda, kako u igračkom tako i u marketinškom smislu.

Ako bi uspio „oteti“ Neymara Barceloni, Perez bi jednim udarcem ubio dvije muhe: dobio bi jednog od tri najbolja igrača na svijetu, uz to osjetno mlađeg od Ronalda, te bi u bitnome oslabio najvećeg suparnika, Barcelonu. Perez igra na dvije karte: Brazilac ima problema sa španjolskim poreznim vlastima i treba pomoć, a zna se da je Real utjecajniji od Barcelone u španjolskim političkim krugovima. Neymar traži i značajno povećanje ugovora, odnosno ulazak u platni razred s Lionelom Messijem, najvećom zvijezdom i nabolje plaćenim igračem Barcelone. Katalonski klub je u financijskoj stisci i teško mu može ispuniti želje.

Operacija od 400 milijuna eura

Čini se da glavni sponzori ne žele povećati izdvajanja, pregovori s Qatar Airwaysom zapeli su u slijepu ulicu i nikako da se pomaknu s mjesta. Sve skupa je razlog što Neymar još uvijek nije potpisao produženje ugovora koje je najavljeno još prošlog ljeta. Barcelona jednostavno nije našla dodatni izvor financiranja kako bi zatomila nezasitne apetite svojih zvijezda, čije goleme plaće pojedu glavninu klupskog proračuna, pa se stoga nikako ne može dogovoriti s Neymarom, što sugerira da postoji mogućnost Brazilčeva odlaska.

Neymar očito kalkulira i nabija cijenu, a Perez čeka svoju šansu. Predsjednik Reala navodno je spreman isplatiti Barceloni 190 milijuna eura otkupne klauzule, a uz to nudi Neymaru više no dvostruko veću plaću nego što je sada ima u Barceloni. Posljednjih dana spekuliralo se kako su se Realovi emisari našli s Neymarovim ocem u Zürichu za vrijeme nedavne dodjele Zlatne lopte. Procurila je informacija kako je Real ponudio Neymaru rekordnih 35 milijuna eura godišnje plaće i petogodišnji ugovor. O kakvim se novcima radi najbolje govori podatak da je Messi trenutačno najbolje plaćeni nogometaš sa spekulira se 22.5 milijuna eura godišnje plaće. I ne samo to, Real Neymaru nudi i bonus od 30 milijuna eura „na ruke“ prilikom potpisivanja ugovora. To znači da bi taj transfer u ukupnom iznosu stajao Real oko 400 milijuna eura. Neki će reći ludost, drugi dobra investicija, u svakom slučaju astronomska pa i šokantna cifra! Možda je pravo pitanje može li Barcelona to odbiti?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider