Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno priče...

'Demagog' Zidane: Realu ovo nikada nije uspjelo i prijeti mu nešto puno gore

Real je remizirao na gostovanju kod Malage i najvjerojatnije se oprostio od borbe za titulu prvaka Španjolske...

Još jedna blijeda partija Reala na gostovanju i još jedan loš rezultat.
„Borit ćemo se do kraja“, nakon remija u Malagi neuvjerljivo grmi trener Madriđana Zinedine Zidane.

Francuzu drugo nije ni preostalo nego da navijačima prodaje lažne nade, jer svima je jasno kolike su šanse da ovakav Real dostigne devet bodova prednosti Barcelone.

Grljenje s igračima pred izlazak na travnjak, stalna verbalna podrška s klupe i bujice pohvala na press-konferencijama očito nisu urodile plodom, zlobnici bi rekli možda tek u pogledu osobne promidžbe nekoć velikog nogometaša koji se otisnuo u trenerske vode s potpuno neizvjesnim ishodom već na prvoj etapi. Zidane osim puke demagogije i puno lijepih riječi za sada nije napravio ništa konkretnije i osjetnije bolje od Rafaela Beniteza.

Drugo je pitanje je li uopće bilo realno očekivati bolje rezultate i igru u tako kratkom vremenu? Jasno da nije, Zidane nema čarobni štapić i treba mu vremena, ali na klupi Reala vremena nikada nema, uvijek se traži rezultat sad i odmah, a njega za sada nema.

Zidane za sada ništa bolji od Beniteza

Zidane u bodovnom smislu nije posebno bolji od prethodnika, a ni igra Reala na gostovanjima se nije u bitnome popravila. Gostovanja su i dalje je rak rana Madriđana. Zidane je preuzeo klupu Reala s dva boda zaostatka za Barcelonom, koja je imala i utakmicu manje, pa se može računati pet bodova. U sljedećih sedam kola Barcelona mu je umakla za dodatna četiri boda. Naoko se čini da Zidane nije imao tako lošu bodovnu berbu, u sedam kola Real je pet puta pobijedio i dvaput remizirao, no Barcelona je upisala osam uzastopnih pobjeda.

U novom mileniju Real bilježi treći najlošiji bodovni rezultat u 25 kola prvenstva. U ovoj fazi prvenstva više je zaostajao samo 2012/13. pod vodstvom Josea Mourinha, 16 bodova, te 2004/05. pod vodstvom Vanderleija Luxemburga, deset bodova. 54 osvojena boda u 25 kola drugi je najlošiji bodovni učinak Real otkada se Florentino Perez vratio na mjesto predsjednika.

Nedostižnih devet bodova prednosti?

Da bi Real eventualno došao u šansu osvojiti prvenstvo, morao bi pobijediti u svim preostalim kolima, uključujući i Barcelonu na Camp Nou. I još jedna loša vijest za navijače Reala: Madriđani su samo jednom u povijesti nadoknadili manjak od devet bodova za vodećim i osvojili prvenstvo. Dogodilo se to u sezoni 1998/99., ali tada su do kraja prvenstva ostala 24 kola, a sada ih je samo 13.

Cristiano Ronaldo je zabio gol u Malagi, doduše iz debelog zaleđa, ali je promašio ukupno 16. jedanaesterac u karijeri od 103 pokušaja. Dakle, nije uspio realizirati njih 15.5 posto. To mu je bio deveti nerealizirani jedanaesterac otkada nosi dres Reala. Zanimljivo, najviše ih je promašio protiv Malage, ukupno tri.

Kameni pročitao Ronalda, slijedi derbi s Atleticom

Da je zabio jedanaesterac, Real bi poveo 2:0 i vjerojatno bi pobijedio, međutim, neuništivi Idriss Carlos Kameni ga je pročitao i kasnije je stigla kazna. S obzirom kako je Real igrao, nije ni zaslužio više, možda je čak i dobro prošao kada se zna da je Malaga kod 0:0 imala tri teška zicera, uvjetno rečeno šanse koje je teže promašiti nego zabiti.

Nakon ove utakmice valjda je svima jasno zbog čega Malaga tako teško zabija golove. No, Realu ove sezone očito ništa ne pomaže, čak i kada ima dosta sreće ne uspijeva kazniti suparnika. Čak i kada pobijedi, Real u gostima igra loše i to je jedini zbog čega zaostaje za Barcelonom devet bodova, a u sljedećem kolu ga još očekuje veliki gradski derbi s Atleticom.

Villarreal opasno prijeti

Čini se da bi u Real u ovom trenutku trebao više da razmišlja kako da zadrži poziciji za izravan plasman u Ligu prvaka nego o osvajanju titule. Villarreal 12 kola ne zna za poraz, trenutačno zaostaje pet bodova i ako Real posrne protiv Atletica, situacija bi se mogla opasno zakomplicirati.

Kako god, mnogi će reći da Zidane osim puke demagogije za sada nije napravio ništa konkretnije i osjetnije bolje od Beniteza. Drugo je pitanje je li uopće bilo realno očekivati bolje rezultate i igru u tako kratkom vremenu? Jasno da nije, Zidane nema čarobni štapić
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider