Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kraljevi' desetkovani

Real na nogama zbog Modrića: Otvara se mjesto za Kovačića

„FIFA virus“ pokosio je pola Europe i svijeta, a možda je najviše naštetio Real Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon ozljede najboljeg strijelca Karima Benzeme, Realu se ozlijedio i glavni režiser igre, hrvatski veznjak Luka Modrića, kojem je stradao aduktor na kvalifikacijskoj utakmici s Bugarskom.

Na Santiago Bernabeuu prilično su zabrinuti. Procjenjuje se da će Benzemi trebati tri tjedna da se oporavi od ozljede, što znači da sigurno neće nastupiti protiv Levantea i PSG-a, dok će Modrić sigurno propustiti Levante, a za dvoboj s Parižanima je upitan. Modrićeva ozljeda nije teže prirode, no podsjećamo da je prošle sezone izbivao s travnjaka tri i pol mjeseca zbog ozljede na utakmici s Italijom pa u Madridu pušu i na hladno.

Osim Modrića i Benzeme, Realu će u subotu protiv Levantea nedostajati još Carvajal, Pepe, Ramos i James. Dakle, Rafael Benitez neće imati na raspolaganju pola udarnog sastava. Dobra vijest za trenera Reala je oporavak Danila koji bi mogao zauzeti mjesto na desnom bočnom.
Dvojbeno je hoće li Benitez posegnuti za promjenom sustava iz 4-2-3-1 u 4-4-2?

Ako se odluči za formaciju 4-2-3-1, Modrićevom ozljedom na poziciji zadnjeg veznog otvara se mjesto za Casemira, uz standardnog Tonija Kroosa, dok bi Mateo Kovačić konkurirao s Jeseom za poziciju lijevog krila. Desno bi bio Isco, u sredini Bale, a na poziciji najisturenijeg napadača Cristiano Ronaldo.

Ako se Benitez odluči za 4-4-2, Bale i Ronaldo bili bi u špicu, a Kovačić i Isco na pozicije prednjih veznih. U zadnjem redu bit će Marcelo, Nacho, Varane i Danilo ili Arbeloa. Jasno, na vratima će biti Keylor Navas.

Madriđane u zadnje vrijeme najviše muči realizacija, a tri tjedna na raspolaganju neće imati najboljeg strijelca. Od 29. kolovoza, kada su James i Bale zabili protiv Betisa, jedini Realovi strijelci bili su Benzema i Ronaldo. Benitez očekuje veći doprinos od ostatka momčadi, što bi se trebalo vidjeti već na utakmici s Levanteom.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider