Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko ga ne bi htio?

'Dobar znak' za bombastičnu 'krađu' Reala:' Operacija Lewandowski' je počela!

Real Madrid u potrazi je za napadačem, a špekulira se kako bi Robert Lewandowski mogao postati novi 'galactico'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Madridski AS u ponedjeljak je ujutro izašao s naslovnicom na kojoj dominira naslov 'Operacija Lewandowski'. Povod je dolazak njegovog menadžera Cezaryja Kucharskog na utakmici Real – Getafe na kojoj je bio poseban gost.

Odmah su to neki protumačili kao dobar znak u mogućem poslu oko sjajnog poljskog napadača. As piše kako je Lew navijač madridskog kluba i dva puta je već bio želja Reala. Htjeli su ga dovesti u ljeto 2013. godine, ali već je bio dogovoren transfer u Bayern. Opet je Real pokušao namamiti obje strane u transfer nekoliko mjeseci kasnije, ali ga Bavarci nisu pustili.

Sada, piše As, Real opet želi Poljaka koji je i ove sezone pokazao kako je jedan od najboljih napadača svijeta. To bi trebalo značiti kako su Karimu Benzemi dani u Madridu odbrojani. Iako je bio ljubimac Florentina Pereza, previše se skandala veže za francuskog napadača i to se počelo odražavti na njegovoj formi.

No, Bavarci će se samo nasmijati na ove želje Reala. Lewandowski ima ugovor s Bayernom do 2019. godine, a spremaju mu i novi koji bi ga trebao učiniti najbolje plaćenim nogometašem Bayerna. Navodno je prvi takav pokušaj njegov menadžer odbio, što ohrabruje Madriđane koji čekaju rasplet situacije.

Kucharski želi 'skuhati' transfer koji bi od njegovog pulena trebao napraviti 'galactica', špekulira As. S druge strane, Real bi ovaj transfer htio požuriti, jer uskoro možda doživi sudbinu Barcelone. Poznato je da Etička komisija FIFA-e već neko vrijeme istražuje Real i ostale španjolske klubove zbog mogućih neregularnih transfera maloljetnih igrača. Barca je kažnjena, a javna je tajna kako su svi radili na sličan način.

Madridski list potražio je mišljenje poljskih novinara. Tvrde da je Lewu u Munchenu dobro, ali poziv iz Madrida mogao bi promijeniti situaciju. Real i menadžer Lewandowskog s jedne strane, Bayern i FIFA s druge. Vidjet ćemo hoće li i slučaj Roberta Lewandowskog uskoro postati ona klasična transfer sapunica…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider