Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić asistirao

Real zabio devet golova Granadi, hat trick Ronalda za 8 minuta!

U sklopu 29. kola španjolske Primere nogometaši Real Madrida razbili su na Santiago Bernabeu momčad Granade s pomalo nestvarnih 9:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pet pogodaka postigao je Cristiano Ronaldo, a prva tri u razmaku od svega osam minuta. Gareth Bale načeo je goste u 25. minuti, a onda je krenula Ronaldova serija. Prvi je zabio u 30., pa u 36., a hat trick je zabio u 38.

Gosti su u nastavku odlijevali sedam minuta, a onda su u razmaku od šest primili nova tri komada. Karim Benzema je zabio u 52. i 56., a između njega se ponovno ugurao Cristiano Ronaldo. Svoj peti pogodak postigao je u 89. minuti nakon asistencije Luke Modrića, kojem je trener Carlo Ancelotti dao svih 90 minuta na travnjaku, po prvi put nakon oporavka od ozljede. Modrić je nabacio iz kaznenog udarca, a glavom loptu u mrežu poslao portugalski napadač.

Granada je nakon sedam primljenih komada zabila svoj počasni preko Roberta Ibaneza u 74. minuti. 

Real Madrid nije popuštao do kraja utakmice, već je nakon primljenog gola ubacio u brzinu više. To je rezultiralo autogolom Mainza u 83. minuti i spomenutim pogotkom Ronalda u 89. Mainz je zabio na 'asistenciju' Luke Modrića, koji je oštro ubacivao loptu u peterac, a nju je nehotice u vlastitu mrežu gurnuo gostujući nogometaš.

S ovih pet pogodaka Ronaldo je sada ponovno prvi strijelac Primere, s četiri gola više od Lionela Messija. Ronaldo je ujedno izjednačio klupski rekord Real Madrida po broju hat trickova. Dostigao je legendarnog Alfreda Di Stefana, koji ih je u svojoj karijeri zabio 28.

Valja naglasiti i da je Real Madrid po prvi puta nakon 7. veljače 1960. godine ovako brzo postigao prvih sedam golova na susretu.

Zanimljivo, susret su po osmi put ove sezone zajedno u vezi započeli Toni Kroos, Luka Modrić i povratnik na travnjak James Rodriguez. U prethodnih sedam dvoboja Real je slavio u svakome, te je na prosjeku od 4 zabijena gola i 0.5 primljenih. Osim spomenute asistencije Modrića, Rodriguez je namjestio dva pogotka, po jedan Ronaldu i Benzemi.

Primera, 29. kolo:

Real Madrid - Granada 9:1

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider