Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruše sve granice

Sudar 'pijanih milijardera': Evo koliko su Real i City 'spiskali' na odštete

Real je potrošio na odštete za trenutačnu momčad 560, a Manchester City 515 milijuna eura.

Nakon teškom mukom izvojevane pobjede protiv Rayo Vallecana u prošlom kolu Primere, koja ga je ostavila u utrci za prvaka Španjolske, Real Madrid u utorak očekuje gostovanje kod Manchester Cityja u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Cristiano Ronaldo i Gareth Bale predvodit će napad Real Madrida na Etihadu, dok je Karim Benzema pod upitnikom. Ronaldo je propustio gostovanje kod Raya zbog ozljede butnog mišića na utakmici s Villarrealom, no posve se oporavio i ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, zaigrat će od prve minuta. Benzema se ozlijedio na utakmici s Rayom, no jučer je obavio trening u teretani pod prismotrom fizioterapeuta i lako je moguće da će se naći u udarnom sastavu.

Utakmica s Rayom pokazala je da se Bale posve oporavio nakon novih problema s leđima i mišićem lista. Velšanin je s dva pogotka bio ključan igrač u preokretu Reala protiv Raya i na Etihad stiže prepun samopouzdanja.

Ronaldo, Bale i Benzema tri su najveće zvijezde Reala na koje otpada dobar dio od 560 milijuna eura koliko je Florentino Perez potrošio na igrače koji trenutačno igraju u madridskom velikanu. S druge strane, Manchester City je na trenutačnu momčadi potrošio 515 milijuna eura.

Sudar od milijardu eura

Real nije isplato odštete za samo dvojicu igrača u trenutačnom rosteru, Nacha i Jesea, dok je za Casillu, Carvajala, Arbelou i Lucasa, igračke iz vlastitog pogona, plaćao „povratne“ odštete, jer ih je posuđivao/prodavao drugim klubovima uz mogućnost ponovnog otkupa.

Od ukupno 22 igrača u rosteru prve momčadi Manchester City nije platio odštete samo za Sagnu i Ihenacha.

Kod Reala su najskuplji Ronaldo, Bale i James Rodriguez. Ronaldo je stajao Real 94, a Bale 91 milijuna eura po podacima Reala, odnosno oko stotinu milijuna eura po informacijama engleskih medija i podacima koje je objavio „Football Leaks“. Real je za Jamesa iskrcao 75 milijuna eura, a moguće je da s bonusima taj transfer dosegne čak 90 milijuna.

Manchester City najviše je stajao Kevin de Bruyne, 74 milijuna eura, a potom Sterling, 62.5 milijuna, odnosno s bonusima moguće 68 milijuna eura.

Zanimljivo je da prvi vratar Cityja Joe Hart stajao „šeike“ samo 900.000 eura, dok su za rezervnog Willyja Caballera iskrcali 8 milijuna eura. City je, primjerice, za Nicolasa Otamendija isplatio 45, za Fernandinha 40, a za Mangalu 30.5 milijuna eura.
Dakle, u utorak će se na Etihadu sudariti momčadi koje u ukupnom iznosu premašuju milijardu eura isplaćenih samo na ime odšteta, a gdje su još plaće, premije, razno-razni bonusi...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider