Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
statistika, statistika...

Stigao kao najskuplje pojačanje, no Realu ide puno bolje bez njega

Kaže se da statistika puno toga otkriva, ali istovremeno puno toga sakriva. Španjolci su napravili analizu nastupa Garetha Balea za Real Madridu u koji je stigao 2013. godine kao najskuplje pojačanje u nogometnoj povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bale je u dresu 'kraljevskog kluba' zaigrao u 98 utakmica, a pritom je postigao 41 pogodak i upisao 35 asistencija. Bio je dio momčadi koja je osvojila Kup kralja, Ligu prvaka, Europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, a propustio je svega 29 utakmica, uglavnom zbog ozljeda.

Od 29 utakmica koliko je Bale propustio Real Madrid je slavio u 25, tri je puta remizirao i samo jednom izgubio (3,5 posto, Celta 0:2). Bilo je to još u prvoj Baleovoj sezoni, uoči finala Lige prvaka kada je trener Carlo Ancelotti odmarao svoje najbolje igrače. Izostavio je i Cristiana Ronalda.

Situacija je puno drugačija kada Velšanin igra. Naime, u 98 utakmica u koliko je Bale zaigrao Real je slavio u 70, dok je istovremeno upisao 13 remija i čak 15 poraza (15 posto)! Deset u Primeri, tri u Ligi prvaka, te po jednu u Kupu kralja i Španjolskom superkupu.

Porazi u utakmicama u kojima je Bale igrao stigli su od: Borussije Dortmund (0:2), Schalkea (3:4), Juventusa (1:2), Atletico Madrida (0:1, 1:2, 0:4, 0:2, 0:1), Barcelone (1:2, 3:4, 1:2), Seville (1:2), Real Sociedada (2:4), Valencije (1:2) i Athletic Bilbaa (0:1).

Zanimljivo je da je osam od 15 poraza koliko je Real doživio s Baleom u sastavu stiglo od Atletico Madrida (5) i Barcelone (3), dakle više od 50 posto.

Ove sezone Bale je kod Rafe Beniteza, koji voli graditi igru oko brzonogog Velšanina, zaigrao u svega šest utakmica, dok je četiri propustio zbog ozljede. Real Madrid u 10 službenih utakmica u prva dva mjeseca nove sezone još ne zna za poraz, što malo uljepšava Baleovu 'statistiku'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider