Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Clasico nije razočarao

Furiozni REAL režirao totalni preokret: Barca 'nestala' u nastavku!

U najvećoj utakmici svjetskog klupskog nogometa slavili su domaćini.

U devetom kolu Primere Real Madrid je pobijedio Barcelonu 3:1 i tako joj nanio prvi prvenstveni poraz ove sezone. Katalonci su ostali vodeći na ljestvici, ali je Real ovom pobjedom smanjio zaostatak na jedan bod.

Od dvojice hrvatskih reprezentativaca na koncu je slavio Luka Modrić koji je igrao do 89. minute (zamijenio ga je Arbeloa) dok je Ivan Rakitić ušao u igru u 60. minuti umjesto Xavija.

Na prvo veće uzbuđenje čekali smo 200-tinjak sekundi. U četvrtoj minuti Neymar je primio Suarezovu loptu s desne strane, prema njemu su pohitali i Carvajal i Pepe, ali sjajni Brazilac si je uspio naći prostor za prizemni šut sa 16 metara u donji lijevi kut nemoćnog Casillasa.

Ovaj pogodak dao je krila Barceloni, ali samo nakratko jer Real se vrlo brzo nametnuo i kako je vrijeme odmicalo Kraljevski klub bivao je sve dominantniji, a najbolju prigodu za poravnanje imao je u 11. minuti kada je Benzema dvaput unutar nekoliko sekundi, ali u oba navrata ispriječio se okvir gola i zaustavio Francuza.

Nakon mini zatišja Barcelona je veliku prigodu za povećanje vodstva imala u 23. minuti kada je Lionel Messi dobio loptu kao na pladnju u situaciji dok je bio sam na pet-šest metara, ali Iker Casillas mu je sjajno ušao u šut i sačuvao svoju mrežu. U međuvremenu su požutjeli i Messi i Neymar, prvi zbog faula na Kroosu, a drugi zbog laktarenja Carvajala.

Do poravnanja je Real stigao u 35. minuti. Marcelo je pobjegao Daniju Alvesu i uputio prizemni ubačaj prema drugoj vratnici, a u klizećem startu rukom je igrao Pique i sudac pokazuje na bijelu točku. Loptu je namjestio Cristiano Ronaldo i sigurno realizirao najstrožu kaznu. Do kraja prvog dijela veliku prigodu imao je James, ali je Marcelov centaršut ramenom umjesto glavom pokušao skrenuti u mrežu.

Ono što se nije dogodilo u 44. jest u 50. minuti. Ronaldo je izborio korner, Kroos je bio izvođač, a neometani Pepe glavom s 10-ak metara šalje loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na Bernabeuu.

Ivan Rakitić je u igru ušao u 60. minuti umjesto Xavija, a samo minutu kasnije je loše izveo jedan korner iz kojeg su igrači Reala pohitali u kontru koju u pogodak pretvara Karim Benzema. Pitanje pobjednika tu je bilo riješeno, Barcelona je pokušavala nametnuti se posjedom dok je Real vrebao priliku iz kontri, ali su do kraja dvoboja nesavladani ostali i Casillas i Bravo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider