Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na krilima Sancheza

Real izgubio prvu utakmicu s novim trenerom: Pobjeda Mourinhova Uniteda

I sinoć je odigrano nekoliko prijateljskih utakmica europskih velikana u Sjedinjenim Američkim Državama.

Julen Lopetegui (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U sklopu International Champions Cupa, pripremnog turnira najboljih svjetskih klubova, u noći s utorka na srijedu u Sjedinjenim Američkim Državama odigrane su tri utakmice.

U reprizi prošlosezonskog četvrtfinala Lige prvaka Roma je pobijedila Barcelonu sa 4:2 dok je Manchester United s 2:1 svladao Real Madrid na stadionu Hard Rock u Miamiju.

Bila je to prva utakmica Julena Lopeteguija na klupi Kraljevskog kluba, a u dresu Reala su debitirala dva mlada igrača pristigla ovog ljeta - brazilsko čudo od djeteta Vinicius Junior te desni bek Alvaro Odriozola koji je doveden iz Real Sociedada.

Sastav Josea Mourinha u prvih pola sata stvorio je prednost od dva gola zahvaljujući Alexisu Sanchezu koji je u 18. minuti zabio, a u 27. i asistirao Anderu Herreri. Duboko u sudačkoj nadoknadi, u posljednjim trenucima prvog dijela, Karim Benzema je smanjio vodstvo Uniteda, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme obilježile su brojne promjene, naročito kod Reala čiji je trener Lopetegui izmijenio gotovo kompletni sastav (jedini igrač koji je proveo svih 90 minuta na terenu bio je stoper Jaime Sanchez).

Luka Modrić i Mateo Kovačić nisu konkurirali za ovaj susret, oni se i dalje nalaze na zasluženom odmoru nakon što su s Vatrenima igrali finale Svjetskog prvenstva.

Na stadionu U.S. Bank u Minneapolisu snage su odmjerili Tottenham i Milan, a londonski klub slavio je s 1:0 prekrasnim pogotkom Georges-Kevina N'Koudoua u 47. minuti.

Spursima su se vratili Christian Eriksen i Heung-Min Son nakon što su se odmorili poslije Svjetskog prvenstva, ali su zaigrali bez četvorice engleskih reprezentativaca - Kanea, Allija, Diera i Trippiera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider