Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trasiran put prema Madridu

Real i Borussia Dortmund sklopili dogovor, Barcelona ispala iz utrke

Čini se kako je velika zvijezda Borussije Dortmund i njemačkog nogometa Marco Reus na pola puta do Santiago Bernabeua…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema informacijama španjolskih medija bliskih Real Madridu, predsjednik „kraljevskog kluba“ Florentino Perez sklopio je usmeni dogovor s vodstvom Borussije Dortmund o tomu da ga obavještavaju o svakom upitu i ponudi za Reusa koja u sljedećem razdoblju bude stizala na adresu kluba. Perez je navodno sklopio dogovor s njemačkim klubom o pravu na prvokup Reala.

Reus prema Madridu: Evo kako će Real srušiti novi rekord i otarasiti se Barce!

To se tumači kao jasan znak da je Perez čvrsto naumio prvom prilikom, najvjerojatnije sljedećeg ljeta, dovesti Reusa u Real i da neće sitničariti u pogledu odštete, a procjenjuje se da ona neće biti veća od tridesetak milijuna eura, što je prava mizerija s obzirom na igračke kvalitete njemačkog reprezentativca.

Perez je odahnuo nakon što se Barcelona i Borussia Dortmund nisu uspjeli dogovoriti po pitanju transfera Reusa u posljednjim satima proteklog ljetnog prijelaznog roka. Barcelona je time ispala iz utrke jer sljedećeg godine neće moći aktivno sudjelovati na „mercatu“ zbog Fifine kazne koja će trajati do 2016.

Nije nevažno reći da su Real i Borussia tradicionalno u odličnim su odnosima, posebice nakon dogovora kluba o povratku Nurija Sahina iz Madrida u Dortmund. U svakom slučaju Borussia nikako ne želi da Reus završi u redovima njezina najvećeg rivala Bayerna koji joj je u posljednje dvije godine već „oteo“ dvije velike zvijezde Marija Goetzea i Roberta Lewandowskog.

Reus ne želi produžiti ugovor s Borussijom koji mu istječe 2017. što je jasan signal da će sljedećeg ljeta napustiti Westfalen, a Santiago Bernabeu se čini najizglednijom budućem destinacijom, iako su za njegove usluge živo zainteresirani Manchester United i Atletico Madrid.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider