Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nasušno trebaju Hrvata

Benitez strepi: Real grozničavo iščekuje Modrića!

Modrić je u petak izašao na travnjak pomoćnog terena nekoliko minuta nakon svojih suigrača te je ondje trčao i radio vježbe bez lopte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac i vezni igrač Real Madrida Luka Modrić (30) propustit će subotnju prvenstvenu utakmicu protiv Levantea, no u srijedu bi mogao zaigrati u Ligi prvaka protiv francuskog PSG-a nakon što je prije šest dana ozlijedio desnu nogu u utakmici između Hrvatske i Bugarske.

Modrić je u petak izašao na travnjak pomoćnog terena nekoliko minuta nakon svojih suigrača te je ondje trčao i radio vježbe bez lopte, a trener Rafael Benítez izostavio ga je s popisa za domaću utakmicu protiv Levantea, momčadi smještene na 18. mjestu među 20 momčadi prve lige. Nije mogao reći hoće li biti spreman za srijedu kada u Parizu gostuju kod francuskog prvaka PSG-a u trećem kolu Lige prvaka.

„Napredak nogometaša puno ovisi o njima samima. Dojam je dobar no treba nastaviti pratiti napredak do trenutka kada se približi dan utakmice“, izjavio je Benítez na novinskoj konferenciji u Madridu. Real Madrid i PSG predvode skupinu s po 6 bodova dok su Šahtar i Malmö bez bodova.

Modrić je od početka sezone treći najkorišteniji igrač Real Madrida sa 693 minute provedene na travnjaku. Više od njega su igrali samo napadač Cristiano Ronaldo sa 810 minuta na terenu te lijevi bočni Marcelo s upisanih 720 minuta.

Modrić je istegnuo aduktor desne noge u prvom poluvremenu utakmice s Bugarskom 10. listopada, te je zamijenjen na odmoru. To mu je treća ozljeda u posljednjih 13 mjeseci koja je trenera drugoplasirane momčadi španjolskog prvenstva pozvala na oprez.

„Ako dolaze ozlijeđeni s reprezentativnih utakmica, malo toga možemo napraviti. Maksimalno kontroliramo ono što se događa dok su s nama“, rekao je Benítez.

Modrić je lani u studenom ozlijedio preponu lijeve noge u utakmici Italije i Hrvatske pa ponovno desnu nogu u travnju prilikom prvenstvenog duela s igračem Málage što ga je udaljilo s travnjaka tri mjeseca.

Real Madrid nije obznanio koliko bi sada Modrić mogao biti izvan terena, a neki španjolski mediji pisali su nakon utakmice s Bugarskom da mu prijeti pauza od dva do tri tjedna.
„Razgovarali smo s reprezentacijama kako bi smo dobili što više informacija o ozljedama. Naši klupski liječnici rade veliki posao, bez greške, te je moj odnos s njima odličan. Čitave dane se sastajemo te radimo apsolutno profesionalno“, istaknuo je Benítez.

Prošlogodišnjeg trenera Carla Ancelottija, smijenjenog u svibnju, kritiziralo se zbog loše fizičke spreme čime su se igrači ozljeđivali na proljeće, u ključnom dijelu sezone kada je Real Madrid ostao bez naslova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider