Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki transfer

Real dovodi veliko pojačanje iz Bayerna: Za tog igrača isplati se 'potući'!

Zvijezda Bayerna David Alaba na putu je prema Santiago Bernabeuu, pišu španjolski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski reprezentativac ozbiljno razmišlja napustiti Bayern sljedećeg ljeta, a nova destinacija najvjerojatnije će mu biti Real Madrid. Konkurencija je velika, mnogi ga žele, ali madridski klub ipak je prvi izbor Alabe, njegova oca i ujedno menadžera, ističe madridska Marca.

Emisari Reala i Alabin otac George, u Njemačkoj i Austriji poznati DJ i zabavljač, a odnedavno i glavni menadžer svojeg sina, prije dva tjedna sastali su se u Beču gdje su pretresli mogućnosti eventualnog transfera. Navodno su odjeci sa sastanka pozitivni za Real te su ostavljena otvorena vrata za veliki transfer.

Licitacija kreće od 40 milijuna eura

Alaba je došao u Bayern sa 16 godina, a 2013. potpisao je ugovor koji mu istječe 2018., no više mu se ne ostaje u njemačkom divu i želi promijeniti sredinu.

I Alaba i Real su svjesni da Bayern i Pep Gauardiola neće tako lako pustiti jednog od svojih ključnih igrača pa traže izlaznu strategiju. Koliko god Bavarci bili čvrsti u namjeri da ga zadrže, teško će to uspjeti ako igrač na to ne pristane. To pokazuje povijest sličnih slučajeva. Kada igrač želi napustiti klub, obično se to i dogodi.

Naravno, ključnu ulogu odigrat će financijska ponuda za Bayern i samog igrača. Gotovo da nema sumnje kako će „kraljevski klub“ biti široke ruke, a znamo da kada Real zacrta dovesti nekog igrača, onda to u najvećem broju slučaja i učini. Startna pozicija za pregovore kreće se oko 40 milijuna eura odštete, dok bi Alaba s primanjima ušao u red najplaćenijih igrača Reala. Madridski i minhenski klub u dobrim su odnosima, što potvrđuju i transferi Tonija Kroosa i Xabija Alonsa, tako da bi mogli naći zajednički jezik. Nije isključena ni nova razmjena igrača.

Najraznovrsniji igrač današnjice

U Realu su svjesni kakvog igrača dobivaju i zato se može očekivati da će sve učiniti da ga dovedu. Nema sumnje da bi bio veliko pojačanje s kojim bi zatvorili rupe u obrani i dobili dodatni podstrek u ofenzivi. Alabi su tek 22 godine, no već važi za jednog od najraznovrsnijih nogometaša današnjice, može igrati gotovo na svim pozicijama, no čini se da se ipak najbolje snalazi na lijevom boku. Iznimne je hitrine i okretnosti, s podjednakom kvalitetnom igrom u oba smjera, a uz sve to je tehnički doista potkovan igrač.

Dolaskom Juana Bernata u Bayern Guardiola je prebacio Alabu s boka u središnji dio obrane, a ponekad čak igra i u veznom redu, na desnoj strani ili u sredini kao Phlipp Lahm. Inače, Alaba je rođen u Beču, otac mu je Nigerijac, a majka Filipinka pa otuda njegov egzotičan izgled. Za austrijsku reprezentaciju upisao je 36 nastupa i postigao 9 golova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider