Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golem značaj

Razgovarali smo s predsjednikom NK Zadar: Otkrio je tajnu podneblja zadarske četvorke Vatrenih

Zadarska četvorka nedvojbeno je dala golem značaj podvigu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Šime Vičević uživo iz Zadra (Foto: Dnevnik.hr) - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

O tome što Zadru poznatom kao grad košarke znači ovaj nogometni uspjeh, reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević razgovarao je sa Svetkom Ćustićem, predsjednikom uprave NK Zadar.

U čemu je tajna, četiri vrhunska talenta u tako malenom krugu između Zadra, Benkovca, Obrovca u svega 40-ak kilometara?

"Tajna je vjerojatno u ovom podneblju gdje se rađaju talenti. U vrijeme razvoja tih momaka koji su sada na finalu na prvenstvu, ulogu je odigrala predanost rada struke i moralo se tako nešto i dogoditi."

Šime Vičević uživo iz Zadra (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Šime Vičević uživo iz Zadra (Foto: Dnevnik.hr) - 3 (Foto: DNEVNIK.hr) Danijel Subašić na ovom Svjetskom prvenstvu dirnuo je svijet svojom gestom, on svaku svoju utakmicu posvećuje svojem prijatelju, suigraču, Vašem sinu Hrvoju koji je na terenu tragično izgubio svoj život. Što Vama to osobno znači?

"Znači mi puno. Prelijevaju se razne emocije u meni kad ga vidim. Oni su bili veliki prijatelji od djetinjstva. Skupa su rasli, trenirali, živjeli. Sve što Danijel sad radi pokazuje veliku ljudsku kvalitetu. Poznajem Danijela i znam kako se razvija, kako se razvijao, kako mu je sad. Znam da je veličina i sportska i ljudska."

Za Danijela ste rekli da ga doživljavate kao vlastito dijete. Pratili ste ga od malih nogu kao i Modrića. Jeste li Vi jednom pretpostavljali da bi oni mogli ovako daleko dogurati, čak do finala jednog svjetskog prvenstva?

"Apsolutno. Da sad kažem da sam bio siguran, ni u što se ne može biti siguran. Ali sam vjerovao u Danijela, u Luku. Kad sam prvi put vidio Luku rekao sam treneru 'Miško, pa ovaj mali će igrati u Barceloni''. On ne igra u Barceloni, nego u Realu, ali vjerovao sam u to."

Od dječaka koji je čuvao koze na Velebitu, do veličanstvenog talenta.

"Luka je takav. Da je Luku ostaviti ne znam gdje, on bi to pokazao. To je rođeni talent, rođeni nogometaš, svjetska klasa i potvrdio je to još jednom."

Bili ste na polufinalu u Moskvi. Kako je to bilo uživo gledati?

"Početak utakmice – svi smo stali i mislili što je sad ovo? Kako je utakmica trajala, govorio sam – ovo je dobro, ovo je dobro i rekao sam dobit ćemo utakmicu. Proživjeli smo je. Mislim da to svatko na svoj način proživljava. Poslije utakmice, ja nisam vjerovao. Mislim da ni oni sami nisu vjerovali. Svi su se hvatali za glavu, što je ovo? A eto, mi smo sada u finalu."

Prognoze za sutra?

"Francuzi su jaka momčad, ali mislim da mi imamo svoju šansu i da ćemo je iskoristiti."

Milenijska fotografija

Na stadionu na zadarskim Stanovima, uoči nedjeljnog nogometnog finala, snimljena je milenijska fotografija.

Zadarska djeca, uz pomoć roditelja, formirala su siluete četvorice zadarskih reprezentativaca - Luke Modrića, Danijela Subašića, Šime Vrsaljka i Dominika Livakovića, a uz njih i broj dresa Hrvoja Ćustića, nogometaša koji je tragično preminuo upravo na tom stadionu.

Milenijska fotografija Milenijska fotografija

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX