Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krivi su...

Raspad veza između HNS-a i udruge 'Uvijek vjerni': Svi podnijeli ostavke

Čini se kako su odnosi Hrvatskog nogometnog saveza i navijačke udruge 'Uvijek vjerni' došli do svog kraja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelni ljudi Kluba navijača udruge 'Uvijek vjerni' podnijeli su ostavke. Razlog je, tvrde, nemogućnost ostvarivanja ciljeva za što su uperili prstom u HNS, svog dojučerašnjeg partnera. Upravo su zbog veze s HNS-om navijačke skupine u Hrvatskoj okrenuli palac dolje službenoj navijačkoj udruzi priznatoj od UEFA-e.

Priopćenje KN Uvijek vjerni donosimo u cjelosti:

''Zbog neslaganja s potezima čelništva HNS-a kao i nemogućnosti djelovanja u cilju interesa navijača, cjeloviti Izvršni odbor Kluba navijača Uvijek vjerni na čelu s predsjednikom i dopredsjednicima, podnijeli su ostavke na svoje funkcije, a o istima de se očitovati izvanredna skupština Kluba navijača.

U nametnutim okolnostima od strane HNS-a kao i zbog nemogućnosti ispunjenja temeljnog cilja koji smo si postavili na početku mandata, odlučili smo se na navedene ostavke. Odluka o povlačenju nije donesena ishitreno, već nakon što su iscrpljeni svi pokušaji suradnje sa nacionalnim Savezom.

Oduvijek nam je želja bila stvarati pravu atmosferu na utakmicama reprezentacije, a od preuzimanja funkcija težili smo jačanju suradnje između HNS-a te vjernih navijača Hrvatske nogometne reprezentacije. Čuvanje i jačanje kulta reprezentacije može se samo zajedništvom igrača na terenu, stručnog stožera i navijača na tribinama. Usprkos našoj otvorenoj i kritičkoj komunikaciji prema Savezu, osim deklarativne potpore nismo naišli ni na kakvu podršku i razumijevanje, a kamoli na partnerski odnos.

Iz svega navedenoga smatramo da je naša moralna, ljudska I navijačka dužnost podnijeti ostavke na naše funkcije te makar tim činom ukazati na nelogičnosti i nepravilnosti koje se događaju u HNS-u prema navijačima nacionalne momčadi. Također, ne namjeravamo biti dio nečega što de trajno narušiti nama sveti kult reprezentacije.

Izvanredna Skupština Kluba navijača Uvijek vjerni održat de se u roku desetak dana. Uvažavajući želje našeg članstva na istoj Skupštini odrediti de novo vodstvo i smjernice djelovanja, a o rezultatima Skupštine ćete biti informirani'', stoji u pripćenju Izvršnog odbora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider