Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najgori u 50 godina

Raspad Liverpoola: Podjele u svlačionici, izgubljen trener i negativni rekordi

Prošle je sezone Liverpool izgubio naslov prvaka u posljednjim kolima, a ove će se grčevito boriti za ulazak u europska natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Težak poraz od najvećeg rivala u najlegendarnijem derbiju engleskog nogometa bila je točka na 'i' katastrofalne jeseni Liverpoola. Manchester United ih je isprašio na Old Traffordu s 3:0 i tako potpuno okrenuo stvari iz prošle sezone kada su Redsi s Anfielda bili hit sezone, a Vragovi 'pali velikan'.

Godinu dana kasnije Brendan Rodgers mogao bi biti torpediran poput Davida Moyesa. Liverpool nije ovako loše krenuo u sezonu nakon 16 odigranih kola još od sezone 1964/1965! To je, vjerovali ili ne, 50 godina. Rodgers je za poraz 'okrivio' briljantnog De Geu na vratima Uniteda i drugi pogodak iz zaleđa, ali tko mu više vjeruje.

Liverpool je ispao iz Lige prvaka u povratničkoj sezoni u skupini s Realom, Baselom i Ludogorecom, a ljestvici Premier lige je deseti. U posljednjih deset utakmica u svim natjecanjima momčad Brendana Rodgersa ostvarila je samo dvije pobjede. Sedam igrača doveo je ljetos Rodgers i potrošio ukupno 130 milijuna eura i kada se sve to uzme u obzir riječ 'katastrofa' nije pretjerana.

Suarez i Sturridge preveliki hendikep

Odlazak Luisa Suareza donio mu je velik novac, ali nije mogao, a ni znao, taj novac potrošiti zamjene. Onda je još stigla ta ozljeda Daniela Sturridgea i ostao je bez dvojca koji mu je prošle godine zabio većinu od 101 gola Redsa.

Panična kupovina Marija Balotellija bila je potpuni debakl. Bio je to veliki rizik, no kocka se Ircu (katolik iz Sjeverne Irske) nije isplatila. Nažalost, kao još veći debakl spominje se kupovina Dejana Lovrena za 20 milijuna funti. Hrvatski je branič bio goropadan u medijima, a nakon početnih pohvala krenuli su teški kiksevi koji još uvijek nisu stali. Lazar Marković, Emre Can, Adam Lallana i ostali nisu kupovine koje bi garantirale novu borbu za naslov, ali nakon prošle sezone Rodgersu je malo tko to želio zamjeriti.

Gerrardova noćna mora

No, sve se promijenilo pa tako i njegov status. U 16 utakmica 19 pogodaka, šest pobjeda, sedam poraza i tri remija. To nije Liverpool kakvom su se navijači nadali. Možda je sve krenulo od onog posklizavanja legende kluba Stevena Gerrarda na kraju prošle sezone protiv Chelseaja. Tada je sve krenulo po zlu, a kulminiralo je navodnim nedavnim sukobom Gerrarda i Lovrena koji se pri dolasku proglasio budućim vođom.

Podjela u svlačionici, negativni rekordi i trener koji se čini izgubljenim – nešto bi se na Anfieldu radikalno moglo dogoditi u narednim tjednima…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider