Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači u šoku

Srušio Barcelonu na Nou Campu, a sada iz Chelseaja odlazi u Kinu

Neočekivani odlazak zadesio je londonski Chelsea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sasvim neočekivano nakon pet i pol godina dobrih igara londonski Chelsea napustio je brazilski veznjak Ramires. Ono što je još veće iznenađenje je njegov odlazak, iako mu je tek 28 godina, u Kinu. Ramires je novi igrač kineskog Jiangsu Suninga, za koji je potpisao ugovor do 2019. godine, koji je Chelseaju platio oko 25 milijuna eura za njegove usluge.

Ramires će ostati najviše zapamćen po pogotku Barceloni na Nou Campu 2012. godine, s kojim je vratio prednost na stranu Chelseaja i pritom ga poslao u finale Lige prvaka. Iako je bio suspendiran za finale u Münchenu protiv Bayerna, Ramires je po mnogima bio ključni čovjek na Chelseajevom putu do prvog naslova prvaka.

Ramires je s Chelseajem osvojio naslov engleskog prvaka, FA Cup, Liga kup, Ligu prvaka i UEFA-inu Europa ligu. Sveukupno je nastupio u 251 utakmici, te je bio strijelac 34 pogotka.

"Hvala mu na svemu što je napravio za klub i želimo mu sreću u Kini", stoji na službenoj stranici Chelseaja.

Zanimljivo, Ramiresov novi trener je još jedan bivši igrač Chelseaja - Dan Petrescu. Jiangsu je 2015. sezonu okončao na tek devetom mjestu u prvenstvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider