Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova era Topnika

Hit momčad ostaje bez trenera: Arsenal našao zamjenu za Wengera?

Hit momčad Bundeslige bi mogla izgubiti jedan od ključnih sastojaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski trener Ralph Hasenhuettl (49), koji uspješno vodi njemački Leipzig, mogao bi naslijediti Arsenea Wengera na kormilu Arsenala, objavili su u srijedu britanski mediji.

Arsene Wenger je trenutno najdugovječniji trener Premierlige i već se dugo špekulira o njegovom odlasku. Ugovor s Topnicima mu ističe na kraju ove sezone, a još nije bilo razgovora o njegovom produženju. Klupsko bi vodstvo željelo da Francuz ostane trener Arsenala, ali spremno je i za eru nakon Wengera.

U tom slučaju prvi je na listi želja trener Leipziga Ralph Hasenhuettl, kojeg neki zovu alpski Mourinho, dok ga drugi uspoređuju sa karizmatičnim Jürgenom Kloppom, sadašnjim trenerom Liverpoola.

Arsenal prati Hasenhuettla više od dvije godine, još dok je vodio slabašni Ingolstadt koji je preuzeo u listopadu 2013. kada je klub bio na posljednjem mjestu druge Bundeslige. Sezonu je završio na 10. poziciji, a sljedeće je s bio prvak druge lige te je klub prvi put u svojoj povijesti izborio Bundesligu.

Prošle je sezone s Ingolstadtom osvojio 11. mjesto, što je bilo iznad očekivanja jer su mnogi predviđali da neće uspjeti zadržati bundesligaški status. U ljeto ove godine je preuzeo novog Bundesligaša RB Leipzig.

Pod njegovim vodstvom Leipzig je najveći hit Bundeslige – kontroverzni klub koji još nema poraza drži prvo mjesto s 30 bodova, tri više od drugoplasiranog Bayerna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider