Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O Hrvatskoj, SP-u, Barci...

VIDEO Rakitić sazvao pressicu: Vjerujte u Kovača, u budućnosti ćemo biti moćniji!

Kao što je i obećao prilikom potpisa ugovora s Barcelonom, Ivan Rakitić je po povratku sa Svjetskog prvenstva u Hrvatsku stao pred novinare…

Ivan Rakitić je u međuvremenu potpisao za Barcelonu, a Sevilla na ime odštete dobila 18 milijuna eura. Stigao se Raketa odmoriti sa suprugom i kćerkom na Ibizi, da bi ovog ponedjeljka na splitskim Bačvicama sazvao press konferenciju.

"Prvo vas pozdravljam, dobar dan svima, hvala što ste se okupili. Mislim da možete razumjeti da je ovako lakše za mene, bilo je jako puno vremena provedenog na mobitelu. Bilo je jako puno lijepih, ali i ružnih stvari. Hvala svima vama novinarima, hvala mom vjenčanom kumu koji nam je omogućio ovu prostoriju."

Reprezentacija u Brazilu, uspjeh ili ne, vaša ocjena?

''Kao prvo volio bih reći da je za jednu tako malu zemlju kao što smo mi, sportsku zemlju, uspjeh što se hrvamo s velikima. Iako mislim da smo imali talent i mogućnost za više. Mislim da svi trebamo imati povjerenja u nas igrače i stručni stožer pošto se jako dobro radi. Naš cilj je bio da prođemo skupinu, bolno je što nismo uspjeli, ali imamo jednu mladu reprezentaciju koja je jako gladna. Budućnost našeg nogometa je tu i uvjeren sam da ćemo u kvalifikacijama za Euro biti moćniji…'', izjavio je Rakitić.

Kako komentirate polemike oko Nike Kovača?

''Na ista pitanja morao je odgovarati i moj trener u Sevilli. Malo mi je to smiješno. Ja uvijek dajem sve od sebe, jednom sam, kad je trebalo zakrpati rupu u Sevilli igrao i desnog beka. Momčad je na prvom mjestu. Nije da pravdam izbornika, ali ja sa svoje strane imam sto posto povjerenja u njega i stožer, za mene nema potrebe pričati o tome. Bio je dogovor da čuvam više leđa Luki, Kovi ili Sammiru i to sam radio. Nije ispalo kako smo željeli i onda je lako tražiti krivca. Mislim da to uopće nije bilo bitno s moje strane'', objasnio je Rakitić te nastavio:

''Ne mogu reći da sam zadovoljan. Kako će biti ubuduće? Moramo se pripremiti za Euro, ostaviti sve ovo iza nas... Zato sam najprije išao na Ibizu, ali sam spreman odgovoriti na sva pitanja i na kritike...''

Pozicija u momčadi?

Spomenuo je i još jednu stvar: "U Schalkeu sam kod Magatha igrao zadnjeg veznog. Uvjeren sam da ćemo svi poraditi na tome i ne vidim potrebu za tim pitanjem. U klubu sam igrao po potrebi, meni je Emery uvijek govorio da voli da ja igram zadnjem veznog, ali kad bih ja to igrao onda nema koga staviti na desetku. To sve ovisi o stilu igre i trenera."

Barcelona?

"Trema zbog dolaska u Barcelonu? I tamo se igra nogomet, kao i u Sevilli. U Barcelonu sam došao da budem Ivan Rakitić, ne da zamijenim nekoga. Španjolci su me dobro upoznali i rekao bi da me cijene više nego Hrvati, što je malo bolno. Jedva čekam da počnem trenirati, da upoznam sve i napokon budem dio te velike priče, da naučim nešto od tih velikih igrača, ali i da oni nauče od mene."

"Jako sam sretan što smo Modrić, Mandžukić i ja završili u tri najveća kluba Primere. Bit će to nevjerojatno zanimljiva borba za naslov. Drago mi je zbog Mandže. Simeone je fantastičan trener, a Atletico izvrsna ekipa. Strašno će biti interesantno igrati protiv njih."

Kako ste vidjeli finale SP?

''Prije utakmice sam mislio da će biti sigurnije od strane Njemačke, oni su za mene bili jasan favorit. Poslije prvih 90 minuta Argentina je ipak bila i bolja, konkretnija, iznenadili su me.. No, ponavljam, detalji odlučuju, Götze zabije, Palacio ne... i to nije slučajno. Kad se pogleda cijeli turnir, Njemačka je bila najbolja'', zaključio je Rakitić.

Cijelu pressicu s Ivanom Rakitićem pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider