Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi ga hvale

Rakitić slavi jubilej: Došao je tiho i postao jedan od ključnih igrača Barce

Ivan Rakitić će protiv Real Sociedada upisati jubilarni 100. nastup u dresu katalonskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji će večeras istrčati na gostovanju protiv Real Sociedada, igra svoju 100. utakmicu u dresu Barcelone i ističe kako je vrijeme od dolaska u katalonski klub 2014. brzo prošlo.

 

"Nisam bio niti primijetio da sam došao pred svoju stotu utakmicu, sve se odvija brzo", rekao je 28-godišnji vezni igrač. Rakitić je u Barcelonu došao u ljeto 2014. iz Seville gdje je bio kapetan i s kojom je osvojio Europsku ligu.S Barcelonom je osvojio Ligu prvaka, svjetsko klupsko prvenstvo, europski superkup, španjolsko prvenstvo i kup.

"U svojoj drugoj sezoni s Luisom Enriqueom pretvorio se u ključan dio momčadi", priopćila je Barcelona prošli mjesec.

Momčad iz pokrajine Katalonije vodeća je u prvenstvu sa 76 bodova, Atletico Madrid ima 70, a Real Madrid 69 bodova.Postigne li pogodak u svom stotom nastupu Rakitić još uvijek nije siguran hoće li ga proslaviti na poseban način.

"Ne znam, najvažnije je pobijediti u toj utakmici jer već dugo nismo slavili na Anoeti (stadion Real Sociedada)", izjavio je.

Barcelona idući tjedan u Madridu igra uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletica u kojoj brani prednost od 2-1 iz prvog susreta.

"Najbolje bi bilo pobijediti Real Sociedad, a onda i Atletico. No ako me pitate što bih odabrao, onda je to pobjeda nad Real Sociedadom i neriješena utakmica u Madridu", rekao je Rakitić.

Aktualni prvak Španjolske izgubio je prošlu subotu na domaćem terenu od najvećeg rivala Real Madrida.

"Mi moramo nastaviti kao ranije jer smo dosad radili dobar posao. Moramo nastaviti vjerovati u sebe", istaknuo je. Rakitić je najkorišteniji igrač Barcelone pod vodstvom Enriquea.

Prošle sezone je sudjelovao u 51 od 60 utakmica, a ove sezone je u dosadašnja 53 susreta propustio njih 5.U dosadašnjih 99 utakmica u kojima je nastupio ostvario je 79 pobjeda, 11 remija te 9 poraza.

"Svaka od utakmica ima svoju priču no za mene je posebna utakmica bila lanjsko finale Lige prvaka u Berlinu, a također se često sjetim i svoje prve utakmice na Camp Nou protiv Elchea", rekao je hrvatski reprezentativac.

"Ne zabijam puno golova, no od onih koje sam postigao najdraži mi je gol u finalu Lige prvaka protiv Juventusa", naglasio je. Rakitić je lani zabio talijanskom prvaku u 4. minuti u pobjedi od 3-1 kojom je Barcelona postala prvak Europe.

Ove sezone postigao je ukupno sedam golova, najviše nakon napadača Luisa Suareza, Lionela Messia i Neymara. U 53 utakmice ove godine u prvoj postavi je igrao u njih 40 te je pet puta asistirao za gol.

"Gostujuća utakmica u kojoj sam se posebno osjećao bila je protiv Seville zbog osjećaja koje imam prema tom klubu, gradu i ljudima", rekao je.

"Jedna od utakmica u kojoj sam pak posebno uživao bilo je finale Svjetskog klupskog prvenstva protiv Rivera Platea u Japanu", zaključio je Rakitić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider