Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapa do poda

Da Silva odbio primiti plaću pa razveselio bolesne mališane!

Jeste li ikada čuli da je nogometaš odbio primiti plaću jer smatra da ju nije zaslužio?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafael da Silva bio je velika nada Manchester Uniteda kada je 2008. godine stigao kao 18-godišnjak iz brazilskog Fluminensea. Međutim učestale ozljede praktički su uništile njegovu obećavajuću karijeru.

Da Silva je u ljeto 2015. godine napustio United te je postigao ugovor s francuskim Lyonom. Ozljede ga nažalost ni u novom dresu nisu zaobišle pa je tako zbog njih u svojoj premijernoj sezoni propustio 12 utakmica.

Ni ove sezone Brazilac nije bio pošteđen ozljeda. Krajem prošlog mjeseca stradala mu je zadnja loža zbog čega je propustio dvije utakmice i 20-ak dana treninga. Gotovo svi igrači svijeta zadovoljno bi se oporavljali znajući da će im na kraju mjeseca na bankovni račun sjesti dogovoreni iznos. No ne i Da Silva!

Bivši igrač Uniteda otišao je do uprave kluba i poručio da ne želi novac za tih 20 dana jer ga nije zaslužio.

"Volim igrati i volio bih kada bi bio plaćen za odrađeni posao. Ali ja sam ozlijeđen i ne radim ništa", rekao je Da Silva.

Uprava kluba objasnila mu je da mora isplatiti novac, jer je zadržavanje istog protiv zakona. Stoga su obje strane došle do zaključka da novac umjesto na njegov račun uplate u dobrotvorne svrhe, točnije klupsku dobrotvornu organizaciju.

Novcem koji je Da Silva dao u dobrotvorne svrhe kupljen je robot koji hospitaliziranoj djeci omogućuje da komuniciraju s igračima iz bolničkog kreveta na dan utakmice.

"Sretan sam što sam to omogućio djeci. Pomoglo je i meni jer se osjećam puno bolje zbog toga", rekao je Brazilac.

Nije čest slučaj da nogometaš na racionalan način razmišlja o svom poslu i načinu na koji novac sjeda na njegov račun. Stoga je ova priča, koju je objavio francuski L'Equipe, inspirativna i nadamo se da će pokrenuti svojevrsni trend među profesionalnim sportašima koji imaju i više nego dovoljno novaca za život.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider