Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pritisci i prijetnje

Pušnik otkrio da mu prijete, Torcida stala u obranu trenera Hajduka

Marijan Pušnik je nakon pobjede protiv Splita otkrio kako su mu prijetili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk se prvi put pod vodstvom novog trenera Marijana Pušnika predstavio navijačima Poljudu. Hajduk je slavio s 1:0 u prijateljskom dvoboju protiv gradskog rivala RNK Splita golčinom Tome Bašića iz slobodnog udarca.

No, zanimljivije je od same utakmice bilo na press konferenciji. Slovenski trener već je pokazao kako su mu obraćanja javnosti pravi show. Tako je bilo i ovog vikenda kada je javno otkrio prijetnje. Tvrdi da pojedinci koji se vrte oko Hajduka, a takvih je uvijek bilo i nažalost bit će, pokušavaju ostvariti svoje osobne ciljeve na 'neprimjeren način'.

''Ne dolazi se više u Hajduka preko strica, babe, neke liste...'', poručio je Pušnik pročitao priopćenje.

''U pripremu sezone koja je pred nama ušli smo s punom odgovornošću kako bismo Hajduku osigurali kompetitivnu momčad koja može ostvariti ciljeve koji su pred nju postavljeni. U tom smjeru uz punu transparentnost vodimo se isključivo interesima HNK Hajduk. Osjećamo od prvog dana golemu podršku navijačkog puka, članova Kluba i svih onih koji žele Hajduku dobro.

No, moramo kazati kako još uvijek ima onih koji svoje privatne interese stavljaju ispred Hajdukovih. Mislimo prije svega na pojedince izvan Kluba koji se postavljaju u uloge sportskog direktora ili trenera, pa pokušavaju na neke, blago rečeno, neprimjerene načine ostvariti svoje ciljeve. Stoga i ovom prigodom naglašavamo kako nećemo dozvoliti nikakve pritiske, da ne upotrijebim neku težu riječ...

Otvoreni smo, transparentni, svakim svojim potezom odgovaramo svojim nadređenima. Ali isto tako, imamo i posložen sustav koji automatski detektira i upozorava na bilo kakve nečasne radnje.

Prijelazni rok je praktički tek počeo, bit će dolazaka i odlazaka. A za taj dio posla zna se tko je odgovoran. Sve osim pune transparentnosti i poštivanja institucije HNK Hajduk, odnosno njegovih djelatnika, smatrat ćemo - neprimjerenim aktivnostima na koje će Klub bez ikakvog kompromisa morati reagirati.''

Torcida stala u obranu trenera

Dan nakon se kratkim priopćenjem oglasio i Klub navijača Torcida koji je podržao trenera u javnom istupu i otkrivanju prijetnji.

''KN Torcida ovim putem reagira na jučerašnju izjavu trenera Hajduka te obavještava sve navijače Hajduka kako Torcida neće dopustiti nikakve oblike prijetnji koje su upućene ljudima koji trenutno vode klub, a možda se pojavljuju u procesima dovođenja igrača u Hajduk.

Borba za pošteno i transparentno poslovanje Hajduka je trajala godinama te smo se sa svim oblicima kriminalnog načina poslovanja u procesu dovođenja i/ili prodaje igrača Hajduka spremni obračunati odmah i bez milosti za pojedince ili grupu ljudi koja privatni interes stavlja ispred interesa Hajduka'', stoji u priopćenju navijača.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider