Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još pod dojmom potpisa

Novi trener Hajduka: Moramo u veliki šoping, tanki smo u svim linijama

Novi trener Hajduka Marijan Pušnik se vratio na koji u svoj Dravograd. U Sloveniji će provesti vikend, a već od ponedjeljka punom parom kreće u posao života.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uloga Hajdukova trenera nešto je najveće što je 55-godišnji slovenski strateg mogao doživjeti. I čast i obveza, ali i velika nepoznanica. Hajduk je na nekom čudnom putu, predsjednik je Slavonac, trener Slovenac, sportski direktor Portugalac, navodno će šef omladinske škole biti Čeh...

Kombinacija kakva još nije viđena u Poljudu, a tek se treba vidjeti kakve će rezultate polučiti. Ni ovi prije nisu bili nešto posebno, Hajduk se već godinama junači u ljetnim danima, ali još od vremena Stanka Poklepovića nema Europske lige, a u prvenstvu su bijeli posljednji put bili drugi davne 2012. godine kada se još igrala liga 16.

Tako da nepoznatog Marijana Pušnika ne treba dočekati na nož, dobit će svoju veliku prigodu. Svega toga je svjestan slovenski stručnjak rodom iz Slovenjgradeca, koji živi u Dravogradu. Prije povratka u Sloveniju obišao je cijeli Poljud, upoznao koga je god mogao po stadionu, opipavao je i lopte.

''Radno je, kako će biti drugačije. Jedva čekam početak priprema'', kaže Pušnik.

Bit će zanimljivi dani s njim, Pušnik je tip trenera koji igra utakmicu, voli biti u kontaktu s publikom. Slovenska inačica Diega Simeonea. A i sličan tip igre voli, znači brzo i agresivno.

''Tražim brze, radne i agresivne igrače. Od ovog kadra nikoga neću otpisivati, svi će dobiti prigodu, ali trebam sigurno šest-sedam igrača. Trebaju nam popune i pojačanja u svim linijama'', rekao je Pušnik.

Još uvijek je pod dojmom potpisa za Hajduk, svakih nekoliko minuta primi pokoju čestitku. Aktivan je i na društvenim mrežama, brzo je na Fejsu obznanio da mu je novi poslodavac HNK Hajduk, promijenio je i profilnu, stavio sebe u Hajdukovu dresu.

''Ponosan sam, kako ne bih bio. Primio sam više od 300 poruka čestitki, na pedesetak sam ih uspio odgovoriti. Puno je obveza, ispričajte me javno. Naravno, najdraža čestitka bila mi je ona predsjednika Kosa, ona je značila da sam trener Hajduka'', kazao je Pušnik.

S njim stižu i neki novi običaji u prvoj momčadi Hajduka, želi svoju ekipu još više približiti navijačima. Ionako su navijači i igrači prisni, s Pušnikom će to biti još i više.

''Treninzi će biti otvoreni, zašto ne, neka svi vide kako radimo. Nemam se čega plašiti'', jasan je simpatični i otvoreni Pušnik.

Do priprema će uglaviti i imena pomoćnika, kao jedan se spominje mladi Marko Lozo, nekadašnji Hajdukov kadet, koji je s 27 godina blizu doktorata, a trenerski zanat učio je u Rudešu. Ono što je izvjesno, kadrovi Damira Burića neće biti i kadrovi Marijana Pušnika.

Inače, Burić, koji sigurno nije očekivao da će se sve ovako brzo dogoditi i s ovakvim svršetkom, dogovorio je svoj razlaz s Hajdukom. Premda će predsjednik Ivan Kos kazati da je tu bilo sve u redu, iz tabora bivšeg trenera može se čuti da je jako razočaran odnosom prema sebi.

Kao da nije vjerovao da uopće postoji mogućnost da i u novoj sezoni ne bude trener Hajduka. Valjda se opustio, zaboravio da radi u nogometu, i to u jednom od najluđih gradova u svijetu. Gdje se već dugi niz godina jednostavno ne može pronaći kontinuitet u radu. Predugo je bio u Njemačkoj. Za sada se Burić odlučio na šutnju, ali ima on štošta za kazati...

Marijan Pušnik je prije 55 godina rođen u Slovenj Gradecu. Nema igračku karijeru, ali dosta je klubova (Olimpija, Maribor, Celje, Klagenfurt, radio je u Iranu) promijenio kao trener. Informacije govore da je riječ o velikom radniku, a momčadi mu počivaju na sjajnoj tjelesnoj pripremi. Voli igrati u rasporedu 4-3-3, ofenzivno i atraktivno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider