Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbuna na Camp Nouu

VIDEO PSG 'zaledio' Barcelonu: Sletjela ponuda koja 'izbija iz cipela'

Nova tehnička komisija Barcelone na čelu s bivšem direktorom Milana Ariedom Braidom jučer se „zaledila“, pišu katalonski mediji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braida se sudario s prvim velikim iskušenjem otkada je preuzeo ured za sportsku politiku Barcelone. Na stol mu je sletjela spektakularna ponuda, u pitanju je 75 milijuna eura! Toliko je, naime, PSG ponudio za veznjaka Barcelone Sergija Busquetsa.

Glavni čovjek PSG-a Nasser Al Khelaifi čvrsto je odlučio dovesti jednog od stupova Barcelone i očito je da neće štedjeti da ispuni svoju zamisao, a zna se da je "pun kao brod". Busquets je jedan od četiri kapetana Barcelone, programirani prvi kapetan u bliskoj budućnosti, no još uvijek nije produžio ugovor s katalonskim ponosom. To je bolna točka Barcelone na koju „pariški šeici“ ciljaju udariti.

Jasno da Parižani vabe Busquetsa na Park prinčeva prilično izdašnijom plaćom što znači i da će Barcelona morati duboko zagrabiti u džep ako ga želi zadržati na Camp Nouu. PSG traži zamjenu za Thiaga Mottu, također bivšeg Barceloninog igrača kojeg polako stišću godine i ozljede pa Parižani žele na vrijeme pronaći alternativu. U fokusu su dvojica igrača: Busquets i Paul Pogba, iznimno traženi veznjak Juventusa.

Busquets je u naponu snagu, ima 26 godina, a već je skupio zavidno iskustvo igrajući najveće utakmice u dresu Barcelone i španjolske reprezentacije. Pogba je možda potentniji, ali je i neiskusniji. U nogama nema ni blizu tako jakih utakmica kao Busquets. Cijena im je tu negdje, nekoliko milijuna više ili manje.

U lov na Busquetsa mogao bi se uključiti i Manchester City koji će kako sad stvari stoje ostati bez Yaye Tourea. Bjelokoščanin je odbio produžiti ugovor i navodno pregovara s Interom. Budući da Toure nije baš u cvijetu mladosti, nije u prvom planu PSG-a, no ako se izjalove poslovi s Busquetsom i Pogbom, možda se odluče za njega. Uglavnom, na ljeto bi se mogao stvoriti trokut između Barcelone, Manchester Cityja i PSG-a. Ako se interesi poklope, sve je moguće.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider