Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svijet za sebe

PSG rano primio pogodak, a onda su Cavani i Neymar spasili stvar

Parižani su nedodirljivi u Ligue 1 i pitanje je samo s koliko bodova prednosti će osvojiti titulu.

Slavlje igrača PSG-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši francuskog prvaka PSG-a došli su do sedme pobjede u isto toliko odigranih utakmica nove sezone, nakon što su u utakmici odigranoj u srijedu na Parku prinčeva svladali Reims s uvjerljivih 4:1.

Gosti su iznenađujuće poveli preko Chavalerina u 2. minuti. No, već u 5. minuti Edinson Cavani je izjednačio, a u 24. minuti Neymar realizirao kazneni udarac za vodstvo PSG-a. Cavani je drugim pogotkom u 44. minuti povećao prednost domaćih na 3:1, a konačan rezultat postavio je Meunier u 55. minuti.

Lyon je u gostima kod Dijona slavio sa 3:0, a Marseille je u sudačkoj nadoknadi svladao Strasbourg sa 3:2.

Gosti su poveli u 27. minuti golom Kennyja Lalae, ali je Marseille do poluvremena uspio preokrenuti rezultat, a strijelci su bili Dimitri Payet (41-pen) i Morgan Sanson (44). No, u 89. minuti Strasbourg dolazi do izjednačenja 2:2 pogotkom Nuna Da Coste. Ipak, u sudačkoj nadoknadi (90+1) Valere Germain donosi pobjedu Marseilleu, za kojeg nije mogao nastupiti stoper Duje Ćaleta-Car zbog crvenog kartona u prošlom kolu.

U pobjedi Lyona u gostima kod Dijona (3:0) dvostruki strijelac bio je Moussa Dembele (16, 19), a jedan gol zabio je Martin Terrier (35).

Lille, koji je odlično krenuo u novu sezonu, poražen je kod Bordeauxa sa 0-1, a strijelac je bio Francois Kamano u 7. minuti. Bivši Hajdukovac Toma Bašić nije bio u postavi Bordeauxa. Bašić je dosad skupio svega 36 minuta, u dva nastupa.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider