Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Verratti na izlaznim vratima

PSG priprema novu spektakularnu otmicu: Barca će dobiti slom živaca!

Pariški klub namjerava opet pomrsiti račune Barceloni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je ljetos šokirao nogometni svijet rekordnim transferom Neymara, čini se da se PSG sprema zadati još jedan težak udarac Barceloni.

Francuski Telefoot piše da Parižani pregovaraju s menadžerom Philippea Coutinha, veznjakom Liverpoola i brazilske reprezentacije kojeg su Katalonci gotovo očajnički pokušavali dovesti u finišu ljetnog prijelaznog roka.

PSG želi Coutinha

Coutinho tako postaje nova točka prijepora između PSG-a i Barcelone. Nakon Neymarova transfera, tenzije između dvaju klubova i ovako su visoke, a sada bi mogle doseći nebeske razine. PSG je ljeto pomrsio račune i Real Madridu preotevši mu ispred nosa Kyliana Mbappea, a perjanice španjolskog nogometa nisu navikle da ih netko na taj način „dribla“.

Real i Barca polako, ali sigurno gube monopol na najveće zvijezde, pa ne čudi što preko čelnika La Lige pokušavaju uzvratiti udarac optužbama na račun Parižana da varanjem i manipuliranjem zaobilaze odredbe financijskog fair-playa.

Ako PSG uspije dovesti Coutinha, na Camp Nouu bi mogli dobiti „živčani slom“. Telefoot tvrdi da to nije prazna priča. Francuzi pišu da se dogodi tajni sastanak jednog od čelnika pariškog klub s igračevim agentom. Antero Henrique i Kia Joorabchian našli su se u Londonu pretprošlog ponedjeljka.

Sastanak u Londonu

U Londonu je taj dan održana FIFA-in gala priredba za nagradu The Best pa su iskoristili okupljanje za poslovni sastanak. Da bi to mogla biti istina, govori i podatak da je istovjetnu informaciju prije nekoliko dana plasirao i španjolski Sport. Dakle, informacija o pregovorima dolazi iz dva različiti izvora.

Katalonski Sport piše da je Coutinhu Barcelona i dalje prvi izbor, no isto tako upozorava da je Nasser Al-Khelaifi opasno zagrizao, a to znači da je spreman ponuditi Brazilcu ugovor koji se teško odbija. Predsjednik PSG-a ima još jednog aduta u rukavu, a to su Coutinhovi sunarodnjaci i kolege iz reprezentacije, Neymar i Dani Alves. Navodno su se obojica uključila u nagovaranje Coutinha da odustane od Barcelone i izabere PSG.

Još jedan razlog za opasno nervozu u redovima Barcelone. Poznato je da su se Alves i Neymar rastali s čelnicima Barcelone na sve samo ne na prijateljski način. Bilo je tu svega, teških riječi s obje strane. Čelnici Barcelone bi preotimanje Coutinha jamačno shvatili kao nož od pola metra u junačka katalonska pleća.

Verratti na izlaznim vratima?

Iako je suočen s bijesom velikana i teškim optužbama, pa i na osobni račun, Al-Khelaifi očito ne misli tako lako saviti kralježnicu. Katarani su odlučili od PSG-a napraviti europskog teškaša prvog red, financije im nisu problem, džep im je dublji od Lukine jame, praktički se ne vidi dno, no čak i oni se moraju, barem djelomično, pridržavati UEFA-inih odredbi financijskog fair-playa.

Već su dobrano pretjerali s kombinacijama i zaobilaznim putovima, UEFA je zažmirila i pustila da realiziraju dosadašnje transfere, no za pretpostaviti je da više neće imati popusta.

Htio ili ne htio, PSG će morati prodavati kako bi doveo nove igrače. Spekulira se da će neki otići već ove zime, a drugi sljedeće ljeto. Od velikih zvijezda spominju su Julian Draxler, Edinson Cavani i opet Marco Verratti. La Parisien piše da u PSG-u nisu zadovoljni talijanskim veznjakom.

Smatraju da nije na razini prijašnjih godina i da se mora popraviti ili će morati otići. Čini se da je počela medijska priprema tog transfera. Verratti je dugo bio na meti Barcelone, Katalonci su ljetos tražili trampu s Neymarom i nadoplatu u kešu. PSG nije pristao, no možda Parižani uskoro promijene mišljenje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider