Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve je spremno

Petrodolari za kraj jedne predivne nogometne priče?

Nakon tri uzastopna naslova u Europa ligi Sevilla bi ovoga ljeta mogla doživjeti totalni kolaps...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sevilla bi ovoga ljeta mogla doživjeti potpuni raspad ako je vjerovati španjolskim, ali i drugim europskim medijima. Ramón Rodríguez Verdejo ili jednostavno Monchi sportski je direktor Seville koji je u glavni grad Andaluzije dovlačio fenomenalne nogometaše zbog kojih je taj klub od 2006. do danas nevjerojatnih pet puta osvajao Europsku ligu. On je na izlaznim vratima Seville nakon što su interes za njega pokazali Manchester United u prvom redu, a potom i madridski Real.

Baskijski trener Unai Emery posljednje je tri godine sve Monchijeve poslove sjajno realizirao s tri uzastopne krune i upravo je taj spoj zaslužan za Sevillu kakvu danas poznajemo. Istoj bi Sevilli mogao doći kraj ako osim Monchija klub napusti Emery koji je dobio konkretnu ponudu na stol.

Čini se da će Diego Simeone ostati na klupi Atletico Madrida, što znači da PSG, čiji će trener Laurent Blanc vjerojatno biti lišen trenerske dužnosti, morati potražiti novo ime. Odluka je pala na Emeryja, kojem je vlasnik Nasser Al-Khelaifi navodno ponudio izdašan ugovor. Brojke nisu poznate, ali šuška se da bi Bask mogao postati jedan od najplaćenijih trenera svijeta.

Emeryju ovoga ljeta neće nedostajati ponuda. Svaki veći klub koji razmišlja u promjeni trenera ili menadžera u obzir uzima još uvijek aktualnog stratega Seville. Recimo samo da se spominju Milan, Real Madrid, Atletico Madrid ukoliko Simeone odluči otići, te spomenuti PSG.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider