Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrhunski stručnjak

PSG potvrdio: Emery je čovjek s kojim žele pokoriti Europu!

Ono o čemu se već neko vrijeme špekuliralo dobilo je i službenu potvrdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni stručnjak Unai Emery koji je sa Sevillom osvojio rekordna tri uzastopna naslova u Europskoj ligi, u utorak je postao nasljednikom Laurenta Blanca, nakon što potpisao dvogodišnji ugovor s francuskim prvakom Paris Saint-Germainom, potvrdio je klub u priopćenju za medije.

"Iznimno sam ponosan što sam postao trenerom Paris Saint-Germaina. Klub se u posljednjih nekoliko sezona prometnuo u jednu od najboljih europskih momčadi te sam počašćen i sretan što ću moći sudjelovati u ostvarenju ambicija klupskog vodstva", rekao je 44-godišnji Emery kojemu će PSG biti šesti klub u trenerskoj karijeri započetoj 2004. godine u nižerazrednom španjolskom ligašu Lorca Deportivu, gdje je zbog ozljede koljena završio igračku karijeru.

Nakon toga je dvije godine vodio Almeriju (2006.-08.) iz koje je prešao u Valenciju te u četiri sezone (2008.-12.) triput zaredom sa Šišmišima bio treći u španjolskom prvenstvu, čime je klub stjecao pravo nastupa u Ligi prvaka.

Sa Sevillom harao u EL-u, sad mora osvojiti Ligu prvaka

Nakon Valencije Emery je nakratko bio trener moskovskog Spartaka, gdje je nakon nekoliko mjesci dobio otkaz, zbog niza loših rezultata. No, odmah je dobio posao u Sevilli s kojom je tri godine zaredom osvojio Europsku ligu te postao jedinim trenerom kojemu je to uspjelo.

Nakon tri uspješne sezone Emery je dogovorio raskid ugovor sa Sevillom, koji ga je za andaluzijski klub vezivao još jednu sezonu, a umjesto njega doveden je bivši čileanski izbornik Jorge Sampaoli.

Glavni cilj kojeg je pred Emeryja postavila uprava PSG-a je osvajanje Lige prvaka. Pariški klub predominantan je u francuskoj prvenstvu gdje će i u godinama koje slijede kao na traci osvajati naslove, ali Liga prvaka je san koji je ultrabogatim šeicima iz Katara postao opsesija na koju će potrošiti koliko god treba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider