Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smiruju UEFA-u i Neymara

PSG prodaje buntovnu zvijezdu i dovodi novo veliko pojačanje

PSG se nada da će prodajom Cavanija namaknuti 80 milijuna eura i na taj način ispuniti uvjete financijskog fair-playa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG radi na realizaciji transfera Alexisa Sancheza sljedećeg ljeta, piše Le Parisien. Dolazak Čileanca značio bi odlazak Edinsona Cavanija. Parižani bi time pokušali zatvorite rupe u financijskom fair-playu koje su ostale nakon spektakularnih transfera Neymara i Kyliana Mbappea.

Sanchezu istječe ugovor s Arsenalom ovog ljeta, što znači da će biti slobodan igrač. U prijevodu to znači da PSG za Čileanca neće morati platiti odštetu. S druge strane, prodajom Cavanija Parižani bi uprihodili osamdesetak milijuna eura, barem su takve pretpostavke, te bi na taj način olakšali proračun i ispunili uvjete financijskog fair-playa, a u isto vrijeme dobili bi adekvatnu zamjenu. Dakle, vuk sit i ovce na broju.

Sanchez će u zimskom prijelaznom roku moći slobodno pregovarati sa zainteresiranim klubovima. Čim im to propisi dopuste, Parižani namjeravaju krenuti u akciju i odmah zakapariti Čileanca kako bi pretekli konkurente.

Neymar je navodno najveći zagovaratelj Sanchezova dolaska na Park prinčeva. Jedno vrijeme dijelili su svlačionicu u Barceloni i ostali su u dobrim odnosima. Kako su Neymar i Cavani imali razmirice na početku sezone, čelnici PSG-a navodno su zaključili da će problem najlakše riješiti ako se riješe Urugvajca.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider