Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri velika obračuna

Prvi uzbudljivi nogometni vikend u 2015.: Evo što nas čeka

Vikend 10. i 11. siječnja donosi nam nekoliko zanimljivih dvoboja u najjačim europskim ligama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za tri tjedna nastavlja se Bundesliga velikim okršajem vodećeg dvojca (Wolfsburg - Bayern), ali i bez njemačkog prvenstva ovaj vikend, prvi pravi nogometni u ovoj godini (prošli vikend Englezi su igrali FA Cup) nudi nekoliko jako zanimljivih utakmica.

U subotu nema prestižnih ogleda, ali zato u nedjelju slijedi spektakl.

Roma - Lazio (nedjelja, 15:00)

Derby della Capitale na Olimpicu po 175. put. Roma, koja je znatno uspješnija u međusobnim ogledima (64 pobjede naspram 48 Lazijevih) u ovaj derbi ulazi kao favorit, premda je Lazio s 11 bodova u zadnjih pet kola skočio na treće mjesto. Upravo će se za treću poziciju koja donosi nastup u pretkolu Lige prvaka, tući 'pola Italije' u nastavku sezone, jer vodeći Juventus (40) i drugoplasirana Roma (39) imaju solidnu prednost na mjestima koja vode izravno u LP. Dva lanjska ogleda završila su 2:0 za Romu i 0:0 dok je Lazio posljednji put slavio u svibnju 2013. u finalu Kupa.

Manchester United - Southampton (nedjelja, 17:00)

Nakon katastrofalnog ulaska u sezonu pod vodstvom Louisa van Gaala United se probudio, nanizao veliku seriju utakmica bez poraza i posljednjih nekoliko tjedana usidrio se na trećem mjestu, iza neprikosnovenih Chelseaja i Manchester Citya. Southampton je apsolutno najveće iznenađenje sezone u Premierligi - momčad koju je nakon brojnih odlazaka na ljeto rekonstruirao novi menadžer Ronald Koeman i dalje odolijeva prognozama da će vrlo brzo skliznuti na ljestvici. Prvog dana 2015. United je remizirao kod Stoke Citya dok je Southampton svladao Arsenal i primaknuo se Crvenim vragovima na samo bod zaostatka, što nam jamči zanimljivi okršaj na Old Traffordu.

Napoli - Juventus (nedjelja, 20:45)

U ovom dvoboju jedno je sigurno - atmosfera na stadionu San Paolo bit će vruća poput Vezuva. Posebno će i jedni i drugi biti nabrijani ukoliko Roma u popodnevnom terminu svlada Lazio. Juventus će u tom slučaju ući u ovu utakmicu kao drugoplasirani na ljestvici, dok će Napoli, koji je sada poravnat s Lazijom, dobiti priliku da se odvoji u borbi za Ligu prvaka. Zapravo, kako god završio Derby della Capitale, ulog će biti ogroman, a vidjet ćemo hoće li za Napoli nedavno debitirati hrvatski reprezentativac Ivan Strinić, koji im je pristupio nakon isteka ugovora s Dnjiprom. Josip Radošević dobio je šest minuta u prošlom kolu u pobjedi Napolija u Ceseni, ali teško je vjerovati da će mu Rafa Benitez dati šansu u ovako važnoj utakmici.

Barcelona - Atletico Madrid (nedjelja, 21:00)

Repriza obračuna iz posljednjeg kola prošle sezone u Primeri, kada je Atletico izdržao sve nalete i osvoji naslov prvaka. Sasvim različito raspoloženje vlada u španjolskim sudionicima osmine finala Lige prvaka uoči ove utakmice. Barcelona je u totalnom rasulu, posvađani su Lionel Messi i trener Luis Enrique, sportski direktor Zubizarreta je dobio otkaz, a predsjednik Bartomeu pokušao je smiriti strasti izjavom o izvanrednim izborima na kraju sezone. S druge strane, Atletico je na valu euforije koju je prvo izazvao dolazak Fernanda Torresa, a potvrdio nokaut Reala u Kupu kralja. U tom je dvoboju naš Mario Mandžukić ostao na klupi jer je Diego Simeone odmarao velik dio udarnog sastava, ali za očekivati je da će zaigrati na Camp Nouu ove nedjelje. Hoće li u prvih 11 istrčati Ivan Rakitić, ne može se sa sigurnošću ustvrditi, posebno zbog situacije i atmosfere koja vlada u svlačionici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider