Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpisan ugovor

'Prvi, ali iznimno veliki korak': Nijemci preuzimaju NK Osijek?

Konačno bi mogla završiti agonija oko (su)vlasništva jedinog slavonskog prvoligaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački investicijski fond Hanseatisches Fußball Kontor potpisao je ugovor o kupnji 29 posto dionica NK Osijek koje su trenutno u vlasništvu Gradske banke.

Prvi je to korak prema privatizaciji osječkog (i jedinog slavonskog) prvoligaša. Nijemci će postati vlasnici tih 29 posto dionica nakon što izvrše uplatu, a poslije toga, kako bi postali i većinski vlasnici kluba, morat će otkupiti i određeni postotak dionica od sadašnjeg većinskog vlasnika - Grada Osijeka.

"Ništa nije gotovo dok Nijemci ne uplate tih 1.3 milijuna kuna, ali drago nam je da su ugovori potpisani jer bi dalje bi sve trebalo biti stvar formalnosti. Ovo je prvi, ali iznimno značajan korak prema ulasku njemačkog kapitala u NK Osijek", izjavio je Krešimir Grebenar, odvjetnik koji zastupa interese njemačkog investicijskog fonda.

"Već sam ranije rekao kako moji klijenti nemaju namjeru stati na tih 29 posto udjela u vlasništvu nego im je cilj steći većinski paket dionica. U sljedeća dva tjedna doći će u NK Osijek i precizirati daljnje korake", rekao je Grebenar za Glas Slavonije.

Kao i u čitavoj Slavoniji, i u Osijeku je financijska situacija loša. Isplate nisu redovite ni igračima niti radnoj zajednici, a komornu situaciju oko kluba začinile su i loše izvedbe na terenu. Osječani su nakon trećine prvenstva (12 kola) pretposljednji na ljestvici s devet bodova, a iza njih je još samo katastrofalni Zagreb koji dosad nikog nije uspio pobijediti i ima četiri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider