Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će Ronaldo reći?

Prve glavobolje za Rafu Beniteza: Bale zahtjeva da igra na svojoj poziciji

Rafael Benitez postao je novi trener Real Madrida i već se naveliko bacio na posao. Dogovara transfere i slaže formaciju za iduću sezonu, međutim ne ide sve tako glatko...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza Garetha Balea prilično je loša sezona. Postigao je 17 golova, no više je puta bio izviždan od strane Realovih navijača i opsovan od strane Cristiana Ronalda koji ga je nemali broj puta počastio pogrdnim riječima zbog eventualne lošije / sebične reakcije. Čak i kad Bale ne bi ništa loše napravio Portugalac je imao zamjerku...

Mnogi vjeruju da je problem za Balea u prošloj sezoni, u kojoj je igrao pod bivšim trenerom Carlom Ancelottije, bio u njegovoj poziciji. Igrao je na desnom krilu gdje nije mogao pružiti svoj maksimum, prije svega jer je ljevak i nema mogućnost kvalitetnog ubačaja desnom nogom, te uvijek mora ići na lijevi dribling ako želi uputiti udarac.

Dolaskom Beniteza na klupu promijenit će se i formacija. Španjolac će nametnuti svoj prepoznatljivi stil 4-2-3-1, u kojem će Bale tražiti da igra na svojoj najomiljenijoj poziciji, odmah iza centralnog napadača.

To je pozicija na kojoj igra za reprezentaciju Walesa, koju trenutno uspješno vodi prema Europskom prvenstvu iduće godine. Wales predvodi skupinu B s 14 bodova (iz šest utakmica), tri više od Belgije i po pet od Izraela i Cipra. Bale je ujedno i treći strijelac kvalifikacija s pet golova.

Velšanin je, prema pisanju španjolskih medija, poručio svom menadžeru Jonathanu Barnettu da obavijesti 'kraljevski klub' kako želi igrati na svojoj poziciji. Prije samo neki dan pojavila se priča i da bi Luka Modrić trebao na poziciju iza najisturenijeg napadača, te da je to velika Benitezova želja, a podsjetimo da su prošle sezone tu poziciju popunjavali James Rodriguez i Toni Kroos...

Strašne su to glavobolje za Beniteza, čovjeka kojeg su mnogi navijači Reala već dočekali na nož. Najmanje što mu treba je nezadovoljstvo najboljih igrača.

Ukoliko Benitez dovede Sergija Agüera, Marca Reusa ili još nekog zvučnog igrača koji okupira poziciju polušpice ili krilnog napadača, njegovi će problemi biti još i veći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider