Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Madriđanima prijeti raspad

Velika svađa Zidanea i Pereza: Bayern nudi Realu 80 mil. eura

Hoće li Real Madrid na kraju sezone biti „očerupan“ od strane najvećih europskih konkurenata?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hoće li Real Madrid na kraju sezone biti „očerupan“ od strane najvećih europskih konkurenata? Carlo Ancelotti traži od čelnika Bayerna da mu dovedu po svaku cijenu Jamesa Rodriqueza, za kojeg smatra da je „jedan od najboljih svjetskih nogometaša, nevjerojatan talent i potencijal za Zlatnu loptu“. Podsjećamo da je James stajao Real 80 milijuna eura. Navodno je i Bayern spreman toliko iskrcati Realu. Bio bi to apsolutni transferni rekord Bundeslige.

Kolumbijac je pod Ancelottijem u Realu odigrao odličnu sezonu upisavši 17 golova i isto toliko asistencija pa je ostao u sjajnom sjećanju talijanskom stručnjaku, koji će na kraju sezone zamijeniti Pepa Gaurdiolu na klupi Bayerna. Na radaru Realovih konkurenata nalaze se i Luka Modrić, Raphaël Varane, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo. Jose Mourinho navodno vabi Modrića da mu se pridruži u Manchester Unitedu. Isti klub želio bi i preostalu trojicu spomenutih zvijezda Reala. U redu za Realove igrače stoje još PSG, Manchester City i Chelsea, dakle sve sami teškaši koji raspoloži ogromnim sredstvima.

Realu prijeti totalni raspad

Međutim, pitanje je zašto se navedeni klubovi nadaju da bi mogli Realu „preoteti“ poneku od njegovih zvijezda? Već duže vrijeme postoje signali kako Florentino Perez na ljeto namjerava obaviti potpunu rekonstrukciju momčadi. Real će morati pojačano kupovati zbog FIFA-e kazne o zabrani dovođenja novih igrača, čiji će početak izdržavanja najvjerojatnije biti prolongiran za sljedeću zimu, a u tom slučaju morat će i otići neki igrači.

Drugi je scenarij totalni raspad Reala ako i drugu sezonu zaredom ostane bez najvažnijih trofeja. U tom slučaju lako je moguće da Perez bude prisiljen na abdikaciju, slično kao i u pravom mandatu kada je morao podnijeti ostavku, a pod pritiskom nezadovoljnih navijača bio bi razjuren i dobar dio svlačionice. Kako to obično biva u Realu, novi predsjednik krenuo bi u dovođenje novih igrača.
Dakle, puno toga će ovisiti o Realovim rezultatima na kraju sezone. Za rezultat i Pereza vezana je i sudbina novog trenera Zinedine Zidanea.

Ako Perez „preživi“ na mjestu predsjednika, Zidane će vjerojatno ostati na mjestu trenera što god se dogodilo do kraja sezone, iako je moguće i da bude žrtveno janje u slučaju neuspjeha. Sve će ovisiti o situaciji i razini nezadovoljstva navijačkog puka. Da Perez za sada ne misli otpuštati Zidanea, govori i informacija španjolskih medija o njihovoj prvoj većoj svađi. Na prvu zvuči kontradiktorno, no tema je bila ljetne pripreme.

Svađa Pereza i Zidanea

Zidane traže od Pereza da skrati svjetsku turneju i broj prijeđenih kilometara, a ovaj ne želi ni čuti za to. Ronaldo, Modrić, Ramos i ostale zvijezde Reala javno su požalile da su prošlog ljeta bili više u zrakoplovu nego na travnjaku te su tom podatku našli opravdanje za loš ulazak u sezonu. Zidane je Perezu „pod nos“ gurnuo prigovore igrača, što je predsjednika Reala navodno poprilično uzrujalo. Zidane tvrdi da je jedan od razloga Barcelonine dominacije u drugom dijelu prošle sezone bio upravo taj što su Katalonci manje putovali svijetom.

Zidane smatra da je Barca imala funkcionalnije pripreme što se osjetilo u završnici sezone kada je „kraljevima“ ponestalo snage. Francuz kao i Ancelotti vjeruje da je to jedan od razloga učestalih ozljeda Realovih igrača. Perez s druge strane misli da nema konkretnih dokaza za ovu tvrdnju, jer u tom slučaju Real ne bi zabilježio rekordnu seriju pobjeda, a osim toga ni Barcelona nije imala puno kraću turneju.

Drugi, čini se neoborivi, Perezov argument je taj da igrači traže velike plaće i stalne povišice, a ako žele astronomske plaće, taj novac treba se i zaraditi. Drugim riječima Real si s tako ogromnim proračunom, najvećim u svijetu nogometa i općenito sporta, ne može dozvoliti da skraćuje svjetsku turneju od čega dobrim dijelom puni taj isti proračun. Dakle, pat pozicija u kojoj nema mnogo prostora za kompromis.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider