Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadržali prednost nad Dinamom

Andrijašević donio Rijeci veliku pobjedu, Marić isključio dva igrača Splita!

U zadnjoj utakmici 19. kola Prve HNL nogometaši Rijeke su na gostovanju kod pretposljednjeg Splita slavili s 2-0, a oba pogotka za vodeću momčad prvenstva postigao je Franko Andrijašević.

Domaćin se u prvom poluvremenu dobro branio i imao nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka. No, taktika domaćeg trenera Vjeke Lokice raspala se u 57. minuti kad je isključen vratar Tomislav Duka koji je rukama obranio udarac Vešovića izvan kaznenog prostora i opravdano zaradio crveni karton.

Rijeka je brojčanu prednost iskoristila u 77. minuti, kad je Andrijašević u pravom trenutku utrčao u kazneni prostor te glavom prebacio istrčalog vratara Kukića koji je ušao kako bi zamijenio isključenog Duku.

Andrijašević je po drugi put bio strijelac u 86. minuti. Jurendić je srušio Ajayija na rubu kaznenog prostora, za što je zaradio crveni karton, a Bruno Marić je pokazao i na bijelu točku. Andrijašević je bio precizan i postavio konačnih 2-0.

Rijeka je i nakon 19. kola zadržala šest bodova prednosti pred drugoplasiranim Dinamom, dok je Split ostao na 9. mjestu s osam bodova koliko ima i posljednjeplasirana Cibalia, uz lošiju gol-razliku.

Utakmicu na stadionu u Parku mladeži pred oko 300 gledatelja sudio je Bruno Marić iz Daruvara.

STRIJELCI: 0-1 Andrijašević (77), 0-2 Andrijašević (86-11m)

CRVENI KARTONI: Duka (57) i Jurendić (85) - obojica Split

Prva HNL - 19. kolo:
Split - Rijeka 0-2
(Andrijašević 77, 86-11m)
Dinamo - Lokomotiva 3-1
(Soudani 61, 89, Fiolić 82 / Antunović 73)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider