Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za svaku pohvalu

U veličanstvenoj atmosferi Hajduk pobjedom proslavio 105. rođendan

U slavljeničkom raspoloženju Hajduk je na Poljudu slavio protiv Slaven Belupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka pobijedili su u 23. kolu Prve HNL u Splitu momčad Slaven Belupa sa 2-0 (1-0) i tako pobjedom proslavili 105. rođendan svog kluba.

Pogotkom Tina Svena Sušića u posljednjoj minuti prvog poluvremena Hajduk je najavio pobjedu u susretu sa Slaven Belupom i time pred dobro ispunjenim tribinama stadiona na Poljudu na najbolji mogući način uveličao proslavu 105. rođendana kluba. Bilo je to dvostruko rođendansko slavlje jer i strijelac pobjedonosnog pogotka Tin Sven Sušić danas slavi 24. rođendan. U siromašnom prvom pluvremenu Hajduk je samo još jednom uspio uputiti udarac u okvir gola Slaven Belupa, dok su gosti iz Korprivnice najbliži pogotku bili u 36. minuti kada je oštar prizemni udarac Filipa Ozobića završio pored stative vratara Kalinića.

Već na početku drugog poluvremena Marko Bencun imao je dvije prigode za povećavanje vodstva, ali ne uspijeva poslati loptu u mrežu baš kao ni u 66.minuti kada sa tri metra pogađa jednu, a onda odbijenom loptom i drugu stativu Slavenovog gola.

Cijelo drugo poluvrijeme igralo se na polovini gostiju i taj pritisak urodio je drugim pogotkom kojeg je postigao udarcem glave stoper Zoran Nižić i time postigao konačni rezultat susreta.

Ovom pobjedom Hajduk je sa 42 boda učvrstio na trećem mjestu na tablici, dok Slaven Belupo sa 21 bodom nastavlja borbu za ostanak u prvoligaškom društvu.

Susret je odigran na stadionu u Poljudu, a sudio je pred 20.000 gledatelja Jović iz Zagreba.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider