Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Juve ima jedan veliki adut

Protiv Dinama se nije iskazao, ali velikani ulaze u rat za njega: Na stolu 100 milijuna eura

Ljetni je prijelazni rok daleko, ali neki potencijalni megaposlovi vječna su tema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Iduće veliko ime portugalskog nogometa." Na taj način mediji u Portugalu, i ne samo tamo, pišu o Joau Felixu.

Ovaj iznimno talentirani mladić, koji će u studenom proslaviti 20. rođendan, igra na poziciji ofenzivnog veznog odnosno povučenog napadača.

Felix je odličan brzonogi dribler, ove je sezone u svim natjecanjima zabio 12 golova i upisao šest asistencija, ali se u nedavnim utakmicama osmine finala Europske lige protiv zagrebačkog Dinama nije iskazao.

Nije pokazao, ni približno, raskoš talenta koji posjeduje i zbog kojeg ga se dovodi u vezu s najbogatijim europskim klubovima.

"Felix može igrati u bilo kojem klubu na svijetu već sad", uvjeren je Jose Mourinho.

A mladi portugalski as neće otići bilo gdje, nego na razinu više u odnosu na Benficu.

Zasad se u kontekstu zanimanja za Felixa spominje pet klubova: Liverpool, Real Madrid, Juventus, Manchester United i Manchester City.

Htio bi igrati sa svojim idolom

I Jurgen Klopp i Pep Guardiola htjeli bi ga dovesti, ali korak ispred ostalih zasad su Real Madrid, zbog svojih dobrih relacija s Benficom, i Juventus, koji ima jedinstveni adut – Felixova idola iz dječačkih dana Cristiana Ronalda.

Benficin predsjednik Luis Filipe Vieira nedavno je svim zainteresiranim klubovima poručio kako su Felixu u ugovoru potpisanom protekle jeseni izlaznu klauzulu povećali sa 60 na 120 milijuna eura.

Tih 120 milijuna eura iznos je koji će neki klub morati platiti ako ga želi dovesti bez pregovora.

Scenarij vjerojatniji od toga jest da će velikani ući u pregovore s Benficom i pokušati spustiti taj iznos do neke prihvatljivije razine, od 100-tinjak milijuna eura. Na taj će način Real i Juve lakše pronaći zajednički jezik...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider