Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Za povijest: Hrvatska pobijedila Austriju i plasirala se na Final Four Lige nacija!
Nogomet

Prosinečki otvoreno: Bobane, Šukeru, što čekate?

'Žuti' uvijek ima što za reći, a sada je otvoreno progovorio o Biliću, reprezentaciji, Dinamu, Zdravku Mamiću, Ćiri…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Veliki Žuti' je bolje. Velike zdravstvene tegobe prošao je usporedno s razočaravajućim ciklusom kvalifikacija. Kavu je potpuno odbacio, cigarete smanjio. Napao ga je virus zbog kojeg mu je bio oštećen centar za ravnotežu, no dobro se oporavlja. Za neodlazak na SP kaže kako je svemu kriva Ukrajina tj. naše dvije dvije utakmice s njima. Tu se kreirao neuspjeh.

'Protiv Engleza smo izgubili jer su bili puno bolji. Kad te takva momčad izdominira onda te zgaze. No, javnost pamti i prvi ciklus kvalifikacija pa smo dobili drugu šansu. Mi smo u reprezentaciju donijeli posjed lopte i kombinatoriku, no još se ne snalazimo kad nas počnu pritiskati', rekao je Prosinečki u velikom intervjuu za Sportske novosti.

Sud je rekao kako nisam nikad igrao za Dinamo. To je nešto prestrašno, kada to pričam nekome vani nitko ne razumije

Kaže kako mu je s reprezentacijom bilo najteže nakon Turske, kao uostalom i svima nama, no poručuje kako stožer ima viziju za novi uspjeh. S Bilićem se slaže u nogometnoj filozofiji i presretan je što surađuju, a za, recimo Jurčića, kaže kako imaju potpuno suprotan pogled na nogomet iako ga cijeni.

Poznato je kako s Ćirom nikad nije imao dobar odnos, no kaže kako je odgojen da pozdravlja ljude pa tako pozdravi i njega u prolazu. Za Mamića pak kaže kako radi dobro u smislu financijske stabilnosti kluba, ali suprotno misli kada se govori o stilu življenja i javnom ponašanju.

'Na Maksimir idem samo kad moram zbog reprezentacije. Sud je rekao kako nisam nikad igrao za Dinamo. To je nešto prestrašno, kada to pričam nekome vani nitko ne razumije', ogorčen je Žuti na svoj klub koji mu duguje velik novac.

Smatra kako Modrima nisu potrebni toliki stranci, jer 'svaki stranac za kojeg dvojima je li bolji od domaćeg dečka je promašena investicija'. Zanimljivo stajalište ima i o Zvoni Bobanu kojeg je pozvao da se uključi i pomogne našem nogometu

'Kad Marković ode Zvone bi mogao biti predsjednik. Ima karizmu i trebao bi se uključiti, no on stalno nešto čeka. Ne može se čekati neka idealna situacija, jer je neće nikad biti. Isto je i sa Šukerom.'

Prosinečki je jako ponosan naš sport. Osjeća ponos zbog toga što je zemlja s 4,5 milijuna stanovnika dala tolike sportske zvijezde.

'Kada sam ljudima u Realu pričao da mi ni nemamo kamp, pravi stadion, da imamo bazu od oko 300-injak pravih igrača – oni padaju s nogu i ne vjeruju. Javnost treba znati u kolikoj smo mjeri mi sportaši inferiorni u odnosu na naše kolege vani. Mi smo čudo i zato me iritira ta lakoća obezvrjeđivanja naših uspjeha', za kraj je poentirao Prosinečki.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider