Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva tjedna za dogovor

Prljava igra Reala: Obećali bogatstvo za prevaru Uniteda!

Kraljevski klub spreman je povući ne baš kraljevski potez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je spreman ponuditi Davidu De Gei 17 milijuna eura za - sjedenje na klupi.

De Gea je cijelo ljeto među glavnim temama engleskih i španjolskih medija, Manchester United i Real pokušavali su dogovoriti odštetu u nekoliko navrata, ali nisu uspjeli. Englezi su tražili previše odnosno Španjolci su nudili premalo - ovisi iz kojeg kuta gledate.

Trenutno je situacija takva da je David De Gea u Manchesteru preselio na tribine i među vratnicama je novopridošli Sergio Romero koji u prva dva kola Premierlige je branio vrlo dobro i nije primio pogodak.

Budući da se ne nazire dogovor oko odštete, u Realu su odlučili zaigrati prljavo. De Gei iduće ljeto istječe ugovor i već u siječnju će moći potpisati besplatno za bilo koji klub, a iz Reala su, tvrdi Daily Mirror, obećali Španjolcu da će mu za potpis ugovora isplatiti 12 milijuna funti (oko 17 milijuna eura) ukoliko istrpi ovu godinu dana bez branjenja u Manchesteru i onda im se priključi u srpnju 2016. To nije iznos De Geine plaće nego tzv. signing on fee - novac kojeg klub svakom igraču isplati za sami potpis ugovora, a uz to se dogovara i plaća, koja će u De Geinom slučaju iznositi oko pet milijuna eura po sezoni.

Ukoliko se ovo ostvari, United bi mogao izgubiti enormno puno novca jer je ovog ljeta već odbio ponudu od 35 milijuna eura koliko je Real nudio. Na Old Traffordu su bili razočarani što Španjolci nisu htjeli ni pregovarati oko prodaje Sergija Ramosa pa je Louis van Gaal odlučio do kraja biti nepopustljiv i u slučaju De Gee. Ne uspije li se transfer realizirati u iduća dva tjedna do kraja prijelaznog roka, prilično je izvjesno da će De Gea otići iz Manchestera besplatno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider