Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Po brzom postupku

Privedeni navijači u četvrtak na sudu u Milanu

Maloljetni hrvatski navijač pušten je kući, a ostala petnaestorica koja su radili nerede na utakmici Italija-Hrvatska bit će izvedeni pred sud u Milanu u četvrtak u 12 sati, a ne kao što je prvotno planirano u srijedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, optužnica ih tereti za izazivanje nereda na stadionu i bacanje pirotehničkog materijala, doznaje Hina u hrvatskom konzulatu u Milanu.

"Sutra u 12 na sudu u Milanu izlaze pred suca i u kontinuiranom smo kontaktu i s upravom zatvora i s nadležnim sudom, a možda najvažnije, i s roditeljima kojima smo pružili svu potrebnu pomoć kakva se pruža u ovakvim situacijama: traženja odvjetnika, njegovog imenovanja...", rekla je konzulica Iva Pavić.

"Optužnica je podignuta uglavnom zbog nereda na stadionu i bacanja pirotehničkog materijala", kazala je.

Po njezinim riječima, pred sud izlazi 15 navijača, jer se maloljetnik koji je bio s njima posredstvom konzulata vratio kući zajedno s roditeljima koji su u utorak došli po njega. Što se tiče njegovog slučaja, bude li bilo kakvih daljnjih informacija konzulat će ih dobiti od talijanskog centra za socijalni rad i proslijediti hrvatskim vlastima.

Pavić je rekla da nema informacije o tome jesu li optuženi navijači već evidentirani izgrednici. Naglasila je da će se na sudu odmah održati glavna rasprava, odnosno da se preskače istražni postupak. Navijači se od nedjelje nalaze u milanskom zatvoru San Vittore.

Utakmica Italija - Hrvatska, odigrana u nedjelju na San Siru, bila je u 75. minuti prekinuta na deset minuta zbog toga što su hrvatski navijači bacali baklje i dimne bombe na teren. Pošto su u policijskoj akciji izbačeni s tribine, nastavili su raditi nerede izvan stadiona Giuseppe Meazza nakon utakmice. Navijači su se sukobili s talijanskom policijom koja je izgrednike identificirala i pokušala ih zaustaviti. Oni su na to odgovorili gađajući policajce raznim predmetima i dimnim bombama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider