Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drugi pripremni susret

Pripreme za Euro: Vatreni saznali na koje gostovanje idu u ožujku

U sklopu priprema za Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Francuskoj, hrvatska nogometna reprezentacija u ožujku će u Budimpešti odigrati prijateljsku utakmicu protiv Mađarske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Vatreni' će prijateljsku utakmicu s Mađarima odigrati u subotu 26. ožujka na novoizgrađenom stadionu Groupama Arena u Budimpešti.

Početak susreta zakazan je za 18:00 sati, a i jedna i druga reprezentacija tom će prigodom testirati svoju formu za nadolazeću europsku smotru u Francuskoj.

Bit će to druga pripremna utakmica hrvatske vrste. Četiri dana prije gostovanja u Mađarskoj, odabranici izbornika Ante Čačića najvjerojatnije u Osijeku će odmjeriti snage protiv Izraela.

Hrvatska i Mađarska odigrale su dvije natjecateljske utakmice, u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na SP u Njemačkoj 2006. godine. Hrvati su slavili 3-0 u Zagrebu, dok je u Budimpešti završilo bez pogodaka. U prijateljskim ogledima, bilo je 2-2 u Györu 1994. godine, 4-1 za Hrvatsku u Osijeku 1996. godine, 2-0 za Hrvatsku u Pecsu 2002. godine te 1-1 u Budimpešti 2008. godine.

Mađarska će na Europskom prvenstvu zaigrati u Skupini F, protiv Portugala, Islanda i Austrije, a Hrvatska je u Skupini D sa Španjolskom, Češkom i Turskom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider