Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
henriquez presudio

Dinamo s 'dječjim vrtićem' slavio protiv najbolje momčadi Poljske

Dinamo je upisao vrijednu pobjedu na pripremama u Španjolskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pripremama u španjolskoj La Mangi Dinamo je ostvario vrijednu pobjedu od 2:1 protiv poljskog Piast Gliwice. Posebno raduje činjenica da su mladi još jednom dobili priliku i iskoristili je na pravi način. Naime, prosječna starost prvih 11 bilo je 18 godina!

Trener Zoran Mamić ovaj put nije imao strategiju kao i protiv norveškog Stromsgodseta, prvo poluvrijeme jedna postava, a u drugom druga postava. Odlučio je mladima dati mnogo više prilika. Riječ je o: Šemper, Stojanović, Benković, Soldo, Sosa, Knežević, Moro, Lovren, Fintić, Brekalo, Gojak.

"Apsolutno su naši mladi igrači pokazali da zaslužuju ono što mi mislimo o njima i to u ozbiljnoj utakmici protiv jake momčadi. Milina je imati takve mlade igrače... Naravno, i sreća za klub", rekao je Mamić nakon utakmice, pa nastavio o Henriquezu, strijelcu pobjedničkog pogotka;

"Sigurno da je to odlična vijest jer treba golove i sigurno će mu dignuti samopouzdanje. Naravno, mi moramo biti svjesni da se bliži nastavak prvenstva i moramo uigravati momčad odnosno standardizirati
ekipu", zaključio je Mamić.

Protivnik Dinama u današnjoj utakmici nije ni najmanje zvučan. Mnogi od vas koji ovo čitate ne znaju o kome se radi, ali riječ je o klubu koji trenutno drži prvo mjesto poljske Ekstraklase! Imaju 45 bodova nakon 21 kola, što znači da 11 utakmica prije kraja prvenstva imaju velike šanse za titulu, prvu u povijesti 52 godine starog kluba, koji tek petu sezonu u povijesti nastupa u najelitnijem rangu posljskog nogometa.

Prvi pratitelj im je mnogo poznatija i zvučnija Legija iz Varšave, no zaostaje pet bodova i šanse za naslov su velike.

To jasno pokazuje da nije riječ o nekakvom slabašnom protivniku, koji ne zna pružiti otpor ili zaprijetiti. Svejedno, protiv Dinama izgledali su kao Stromsgodset, u podređenom položaju, ali je Dinamo, za razliku od te utakmice koju je izgubio s 2:0, slavio. Samo, ovaj put Modri su to kapitalizirali i u 39. je zabio Davor Lovren za 1:0. Ostalo je do kraja poluvremena tako.

U drugi dio krenuli su Musa,Goncalo, Olmo, Hodžić i Henriquez dok su u svlačionici ostali Sosa, Stojanović, Fintić, Brekalo i Gojak. Malo je trebalo novima da se uigraju pa u 49. minuti to koristi protivnik i preko Murawskog postavljaju 1:1. Ipak, u 55. minuti iz igre izlaze Šemper, Soldo, Moro, Knežević i Lovren, a u igri su Ježina, Taravel, Pavičić, Šovšić i Fernandes, što donosi osvježenje i Modri opet pritišću.

Isplatilo se, u 72. zabija Henriquez i to je bio konačni rezultat, iako je Dinamo mogao zabiti još pokoji pogodak. Sreća je i da se ovaj put nitko nije ozlijedio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider