Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mamić zadovoljan

Dinamova mladost remizirala s ruskim moćnikom

Nogometaši Dinama odigrali su 0-0 u pripremnoj utakmici s moskovskim CSKA u španjolskoj La Mangi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čvrstu i zanimljivu prijateljsku utakmicu punu visokom ritma i pravih duela odigrali su Dinamo i moskovski CSKA u španjolskoj La Mangi. Rusi su bolje ušli u utakmicu i imali inicijativu na početku utakmice da bi Modri kasnije bili sve bolji, a u posljednjih 20-ak minuta imali su niz sjajnih prilika te su zaslužili pobjedu. No nije bilo golova.

Hrvatski prvak nije izgubio protiv jedne od vodećih ruskih momčadi, a najbolji igrač Zagrepčana bio je vratar Eduardo. Portugalac je obranio niz teških lopti, nakon kojih se mnogi maštaju: ' e da je barem tako bilo u Ligi prvaka'.

Dinamo je tako u trećoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Španjolskoj došao do prvog remija, a nakon dobre utakmice u vrlo visokom ritmu trener Zoran Mamić imao je razloga za zadovoljstvo.

"Jako dobra i kvalitetna utakmica. Znao sam da je CSKA odlična momčad, ali s obzirom na prijateljsku utakmicu i pripreme na kojima se nalaze ipak su me ugodno iznenadili dok smo i mi bili na visokom nivou. Na početku utakmice smo nepotrebno vukli loptu i tako njima dali dovoljno vremena da naprave blok i onemoguće nam da razvijemo igru i kombinatoriku" ispričao je trener Dinama koji je bio puno zadovoljniji nastavkom.

"U nastavku smo bili puno bolji od njih, organiziraniji i opasniji po gol tako da me jako veseli takva igra. To je nešto na čemu možemo
graditi ono što nas čeka u budućnosti", zaključio je Mamić.

Prema najavama, do kraja španjolskog dijela priprema Dinamo će u utorak igrati protiv bugarskog Liteks Loveča, dok se u petak sastaju s ukrajinskim Šahtarom.

Prijateljska utakmica:

GNK Dinamo – CSKA Moskva 0:0

Dinamo: Eduardo (od 59. Ježina) – Stojanović, Gonçalo, Schildenfeld (od 78. Soldo), Musa – Machado (od 59. Pavičić), Antolić (od 66. Šovšić) – Fernandes (od 66. Gojak), Rog (od 73. Olmo), Hodžić (od 59. Brekalo) – Henriquez (od 26. Ćorić) (od 80. Moro)

CSKA Moskva: Čepčugov – Fernandes, Berezutski, Ignaševič,Tkačev – Wernbloom, Natcho – Tošić, Dzagoev, Golovin – Musa; još su igrali: Vasin, Milanov, Pančenko, Pomazun, Sergio

Žuti kartoni: Fernandes (43.), Musa (81.) / Tkačev (40.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider