Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Medić alfa i omega

Priča o propasti NK-a Zagreb: 2002. prvaci, a danas su prikovani za dno treće lige

Posljednjih godina učestala je praksa da radimo priču o bivšem prvaku Hrvatske - nogometnom klubu Zagreb. Nažalost, ne s pozitivnim predznakom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Zagreb - klub kultnog statusa u hrvatskom nogometu danas je prikovan za dno treće lige. No u klubu u tome ne vide nikakav problem. Nula bodova nakon pet kola i gol-razlika minus 13 u trećoj ligi.

Tako danas stoje stvari kada je u pitanju bivši prvak Hrvatske. Ovaj put bio je prejak šarmantni, kvartovski div - Ponikve.

Onako iskreno, Zagreb dugo nije bio na ovako niskim granama. Kako je danas raditi u Zagrebu?

"Pa gledajte, ne znam iz koje vi perspektive gledate. Mi imamo jako dobru, mladu ekipu. I to je ono što stvara zadovoljstvo, raditi s njima. Rezultat u nogometu je ono što se gleda, trenutno ga nemamo", izjavio je trener Dražen Madunović.

Medić izbjegao pričati o propasti Pjesnika

Složit ćemo se s tom konstatacijom. To je bilo mišljenje trenera, pa smo potražili i mišljenje predsjednika Dražena Medića.

Gospodine Mediću, možemo li Vas dobiti na dvije minute da Vam postavimo kratko nekoliko pitanja?

"Poslije utakmice ne bih. Dođite neki drugi put."

Sutra?

"Može kad god hoćete."

Kada vam odgovara?

"Ne znam, javite se pa ćemo vidjeti."

Može, zvat ćemo vas.

I zaista, dan poslije čuli smo se s Draženom Medićem. On nam je na uljudan način rekao da on jako voli pričati s novinarima ,ali novinari njegove misli ne prenose u kompletnom obliku, nego insinuiraju i izrežu odgovore kako im odgovara.

Godine 2002. Pjesnici su osvojili povijesnu titulu. Antonio Franja bio je član te generacije i rado se odazvao našem pozivu na ovu temu..

"Gospodin Medić kojeg znam, kod kojeg sam neko vrijeme i bio u klubu, čak i nemam neko loše mišljenje... Ali, da nisi svjestan problema u kojima se klub nalazi, nego i dalje ideš nekom suludom inercijom, to mi nije jasno."

Iako se odmah stavlja na raspolaganje za pomoć, ne vjeruje da u klubu uopće vide potrebu za tim.

"Evo, mene sutra da netko nazove, ja bih sigurno volio pomoći tom klubu da mi se pruži prilika jer ovo tu je... Pa kao da se namjerno dopušta da klub ide u propast", kazao nam je Franja.

Ne želi ni Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić spremno je eskivirao ovu temu...

Može komentar NK-a Zagreb danas?

"Ne treba ništa komentirati, danas samo Terry Fox run", gradonačelnikov je odgovor.

Čeka se dozvola za igranje u Kranjčevićevoj, a zbog ograde koja je preblizu terenu u kampu u Veslačkoj Zagreb mora igrati trenutačno kao domaćin u ostalim zagrebačkim kvartovima. Ipak, trener tvrdi, financijsko je stanje, recimo, jako dobro.

"Nemamo nikakvih zaostataka ili nekih dubioza o čemu insinuirate", navodi Madunović.

Vaša je suradnja s gospodinom Medićem na zadovoljavajućoj razini?

"Apsolutno nemamo nikakvih nesporazuma. Gledamo na taj dio mladosti koji su pravi zalog našeg rada."

Antonija Franju upitali smo može li se klub koji je na posljednjoj poziciji u trećoj ligi opravdati nekim gledanjem u budućnost i potencijalom mlade momčadi.

"Ne, apsolutno ne."

Složit ćemo se i s ovom konstatacijom. Kao i vjerojatno 99 posto sportske javnosti. Ali kada je Zagreb u pitanju, kao da se ikoga drugog pita za mišljenje...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider