Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni se nikad ne predaju

Priča o malom klubu velikog karaktera: Nova, još veća senzacija!

Po drugi put u dva tjedna pokvarili su planove klubovima koji se bore za titulu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Caen je jedan od onih klubova u Le Championnatu koji je vječno na rubu ispadanja u Ligue 2, a kao takvima svaki bod protiv ekipa iz vrha ljestvice znači jako puno.

Nogometaši koje trenira malo poznati Patrice Garande u posljednje vrijeme su se specijalizirali upravo za skalpove velikana.

Ovog petka su kao gosti pobijedili Marseille 3:2, a njihov trijumf još je vrijedniji ako se zna da su manje od pola sata prije kraja utakmice gubili s 2:0. Domaćini su poveli golovima Ayewa u 45. i Gignaca u 63. minuti, ali se Caen nije predavao te je uspio izvesti totalni preokret u preostalom vremenu - prvo je Nicolas Seube u 67. smanjio, tri minute kasnije Emiliano Sala poravnava i onda u 87. u jeku Marseilleovih juriša na tri boda Nicolas Benezet zabija za sva tri boda gostima.

Ovakvim raspletom Caen je po drugi put u manje od dva tjedna šokirao pretendente na titulu. U subotu 14. veljače gostovali su kod PSG-a i gubili 2:0 sve do 89. minute kada uspijevaju postići dva gola (Sala i Herve Bazile) te otkinuti dva boda Ibrahimoviću i društvu.

I ove, kao i svih prethodnih sezona, glavni cilj im je ostati u ligi, za što će trebati skupiti još 10-ak bodova u 11 utakmica koliko ih još čeka. Od početka sezone te kroz čitavu jesen bili su u opasnoj zoni, ali onda je, nakon poraza kod Lillea 10. siječnja, krenula impozantna serija - osvojili su 19 bodova u zadnjih sedam kola, dobili sve utakmice osim spomenutog remija s PSG-om, koji je za klub poput Caena ravan pobjedi, i trenutno su na devetom mjestu.

Inače, Caen je klub sa sjeverozapada Francuske, osnovani su 1913. godine, a najbolji prvenstveni rezultat ostvarili su 1992. kada su završili na petom mjestu. Osvajanju nekog od većih trofeja najbliže su bili 2005. kada su u finalu Liga kupa poraženi od Strasbourga.

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider