Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvojica završila u Realu

Prepoznajete li ove face: Nekad u Barci, danas vode velikane!

PSG i Barcelona sudarit će se i drugu sezonu zaredom, a ovaj je put još zanimljivije zbog njihovih trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Laurent Blanc je odmah u sljedećoj sezoni dobio priliku za uzvrat Barceloni. Katalonci su Parižane izbacili u četvrtfinalu Lige prvaka prošle godine, ali ih dosad nikad nisu pobijedili. Ovaj put će na suparničkoj klupi sjediti Luis Enrique, Blancov kolega iz igračkih dana.

Blanc i Enrique nosili su isti dres u sezoni 1996/1997. Vodio je ih je tada legendarni Bobby Robson koji je u sastavu ovu dvojicu zajedno držao u 33 utakmice. Prvenstvo nisu osvojili, ali jesu Kup kupova i Kup kralja.

Nakon 17 godina opet se susreću, ovaj put na najvećoj sceni – Ligi prvaka.

''On je bio top klasa i dobro smo se slagali. Pokazao je kako je i sjajan trener'', rekao je Luis Enrique o svom kolegi.

Zanimljivo, Enrique je u Barceloni bio u momčadi i s trenerom Ajaxa Frankom de Boerom s kojim će se sljedeću utakmicu u skupini Lige prvaka također susresti.

A na priloženoj fotografiji u momčadi Barcelone iz sezone 1996./1997. Bio je još jedan veliki trener – Pep Guardiola. Zanimljivo, Blanc, Enrique i Guardiola stoje jedan pored drugoga.

Sigurno preoznajete i ostalu osmoricu na fotografiji, naročito dvojicu koja su kasnije zaiggrala i za Real Madrid. To su vratar Vitor Baia, Miguel Ángel Nadal, Gheorghe Popescu, Giovanni, Ronaldo, Amor, Sergi Barjuán i Luis Figo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider