Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjede Lazija i Batea

VIDEO Preokret Uniteda za miran uzvrat, Liga prvaka sve bliže Kazahstanu

Odigrano je prvih pet utakmica play-offa Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvak Kazahstana Astana je pobijedila ciparski APOEL s 1:0, a jedini pogodak postigao je Baurzhan Dzholchiev u 14. minuti. Inače, Astana je najveći hit kvalifikacija - eliminirali su favorizirane Maribor i HJK Helsinki, a sad ih još samo 90 minuta dijeli od totalne senzacije.

Identičnim rezultatom završila je i utakmica BATE Borisov - Partizan, s tim da je Bjelorusima trebalo puno duže da postignu gol - učinio je to Mikhail Gordejchuk u 75. minuti, a Partizan je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje jer je u nadoknadi prvog dijela drugi žuti karton dobio Marko Jevtović.

I u dijelu ždrijeba za neprvake domaći su bili stopostotni.

Manchester United je pobijedio Club Brugge 3:1 (VIDEO), i to nakon što je Old Trafford utihnuo u osmoj minuti poslije autogola Michaela Carricka. Međutim, Crveni vragovi imali su svog jokera - Memphis Depay je već do poluvremena postigao dva sjajna gola (13. i 43. minuta), a rezultat se nije mijenjao sve do 94. minute kada Marouane Fellaini (prethodno zamijenio Rooneya) na asistenciju Depaya glavom pogađa s pet-šest metara.

Veliki obračun na Olimpicu, Lazio - Bayer Leverkusen, pripao je domaćinima (1:0) kojima je pobjedu donio senegalski napadač Balde Keita.

Pregršt uzbuđenja bilo je u Lisabonu gdje je Sporting pobijedio CSKA 2:1 (VIDEO). Teofilo Gutierrez u 12. minuti donio je vodstvo domaćinima, a sredinom prvog poluvremena, u 27. minuti vratar Sportinga Rui Patricio obranio je jedanaesterac Seydouu Doumbiji. Ipak, 13 minuta kasnije Doumbia se iskupio i izjednačio, a u završnici dvoboja, u 82. minuti Islam Slimani s ruba šesnaesterca pogađa i donosi Portugalcima prednost uoči uzvrata u Moskvi.

Play-off Lige prvaka:

UTORAK

Astana - APOEL 1:0 (Dzholchiev 14')
BATE Borisov - Partizan 1:0 (Gordejchuk 75')
Lazio - Bayer Leverkusen 1:0 (Keita 77')
Manchester United - Club Brugge 3:1 (Depay 13', 43', Fellaini 90'+4 / Carrick 8'-autogol)
Sporting - CSKA Moskva 2:1 (Gutierrez 12', Slimani 82' / Doumbia 40')

SRIJEDA

Celtic - Malmo
Basel - Maccabi Tel Aviv
Rapid Beč - Šahtar
Skenderbeu - Dinamo Zagreb
Valencia - Monaco

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider