Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I oni traže izbore!

Preokret na Maksimiru: Protiv Mamića se okrenuli i 'lojalni BBB-i'!?

Čini se kako ideja preseljenja stadiona Dinama na Kajzericu nije dobro sjela malom dijelu BBB-a koji je lojalan Zdravku Mamiću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nekoliko mjeseci mali se dio istaknutijih članova BBB-a okrenuo na stranu Zdravka Mamića. Iako za sobom nisu povukli veći broj navijača Dinama, počeli su se pojavljivati na tribinama. Njih na domaćim utakmicama možete vidjeti na sjevernoj tribini, no broj im nije prešao nekoliko desetina.

Bad Blue Boysi su od ove sezone u bojkotu domaćih utakmica Modrih zbog sukoba s trenutnom upravom kluba. Njihov broj na istočnoj tribini smanjivao se prošle sezone iz utakmice u utakmicu, jer ih je sve više završavalo na tzv. 'crnoj listi' kluba zbog čega im je ulaz bio zabranjen.

No, sada su se, barem se tako čini iz priopćenja, protiv uprave Dinama okrenuli i oni BBB-i koji su u navijačkim krugovima nazvani 'Mamićevi plaćenici'. Razlog je najava braće Mamić kako na Kajzerici žele graditi novi stadion, no za mnoge je navijače napuštanje Maksimira neprihvatljivo. Tako su i dosad lojalni BBB-i zatražili izbore u Dinamu po principu 'jedan član, jedan glas'.

U cijelosti prenosimo priopćenje BBB Fan Cluba:

Šest godina stara i već zaboravljena problematika stadiona, ponovno je aktualna. Kao grom iz vedra neba dočekala nas je vijest o izgradnji novog stadiona na Kajzerici, pri čemu su čelni ljudi kluba ponovno zaboravili obećanje koje su dali prije punih šest godina – lokacija stadiona ostaje ista!

Gospodo draga! Zar nije dovoljno što je klub kroz povijest nekoliko puta mijenjao ime? Zar nije dovoljno što se i dan danas vode polemike o starosti kluba, a vi nam ponovno želite oduzeti jedinu konstantu u klupskoj povijesti?! Zar ste zaboravili kakvu povijest, tradiciju i emocije Maksimirski stadion nosi?

Maksimirski stadion je sportski, kulturni i društveni spomenik grada Zagreba, zagrebačka je ikona i njegov zaštitni znak. Čitava povijest i svi trofeji Dinama vezani su za Maksimir. Generacije navijača su na Maksimirskom stadionu proslavljale najveće trofeje i pobjede u povijesti kluba: 1967.g. osvajanje Kupa velesajamskih gradova, 1982. osvajanje naslova prvaka bivše Jugoslavije, 13.5.1990. Dinamo – Zvezda – na Maksimirskom stadionu započet je Domovinski rat, a podno zapadne Maksimirske tribine podignut je spomenik u čast poginulim navijačima u obrani ove zemlje, 17.10.1990. na ovom stadionu Hrvatska reprezentacija je odigrala svoju prvu službenu utakmicu i pobijedila SAD 2-1, 1997. pobjeda protiv Partizana 5-0… 14.2.2000., nakon devet godina borbe, vratili smo ime Dinamo.

Kroz maksimirski travnjak su prošli velikani hrvatskog nogometa: Slavena Zambata, Rudi Belin, Štef Lamza, Velimir Zajec, Marko Mlinarić, Snješko Cerin, Igor Cvitanović, Luka Modrić, Mario Mandžukić i mnogi drugi.

Svima nam je jasno da je Dinamu potreban manji, funkcionalniji stadion, no taj stadion mora ostati na istoj lokaciji. Neka mjesta su kultna, nama su svetinja i ne bi se smjela dirati. S toga tražimo čelne ljude Dinama da se odustane od izgradnje stadiona na Kajzerici. Ne damo svoju prošlost! NE DAMO MAKSIMIR!

Ujedno pozivamo čelne ljude Dinama da raspišu izbore te omoguće svim navijačima Dinama izbor predsjednika kluba po načelu „jedan član – jedan glas”.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider