Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
21 gol u sezoni

VIDEO City na krilima Sergija Agüera demolirao Chelsea u Londonu

Manchester City vratio se na treće mjesto prvenstvene ljestvice nakon visoke pobjede u derbiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 33. kola engleske Premierlige Manchester City je slavio kod Chelseaja s 3-0 i vratio se na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Junak dvoboja bio je Argentinac Kun Aguero koji je postigao "hat-trick" (33, 54, 81pen), no velike zasluge za pobjedu idu i Kevinu De Bruyneu te Samiru Nasriju koji su izluđivali Chelseajevu obranu.

De Bruyne je namjestio prvi pogodak, Nasri drugi, dok je Delph sjajnim solo prodorom izborio jedanaesterac i crveni karton Thibauta Courtoisa. Agüero je pokazao koliko je ubojit, a tome u prilog ide i njegova luda statistika.

Bio je to njegov sedmi hat-trick u dresu Cityja s kojim je i petu sezonu zaredom postigao 20 i više pogodaka u Premierligi. Argentinac je postigao devet pogodaka u 13 ogleda protiv Chelseaja, te je u 2016. godini zabio najviše golova (14) od svih drugih nogometaša u Premierligi. Ukupno je dresu Cityja postigao 99 golova u 146 utakmica.

U ranije odigranim utakmicama dobili smo i matematičku potvrdu da je Aston Villa po prvi put od osnutka Premierlige ispala iz tog društva. Villa je s minimalnih 1:0 poražena kod Manchester Uniteda.

City je treći s 60 bodova, bodom više od Arsenala koji ima utakmicu manje, dok je Chelsea ostao 10. s 44 boda. Vodi Leicester s 72 boda ispred Tottenhama (65).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider